VANS HI-STANDARD IS TERUG

March 14, 2023
  • SNOWBOARDING

De populaire Hi-Standard Snowboard Series van Vans is terug.En hoe!

Op zijn tournee rond de wereld is het evenement voor het eerst sinds 2020 weer terugin Europa

De Hi-Standard Snowboard Series is een evenement dat de hele wereld rondtrekt en is genoemd naar de oudste boot in het assortiment van Vans Snowboarding. Het heeft naam gemaakt met een wedstrijdformule die de hele gemeenschap erbij betrekt, unieke parcoursen en een organisatie die ambitieuze jongeren met open armen ontvangt. Door de coronapandemie heeft de Hi-Standard Snowboard Series even stilgelegen, maar nu is het evenement weer op weg naar LAAX in Zwitserland, voor het Europese deel van de tournee.

Vans

Op 1 en 2 april neemt de Hi-Standard Snowboard Series LAAX over met een speciaal ontworpen parcours van de hand van Hrund Hanna Thor en Gian Sutter van Vans Snowboarding. Het parcoursontwerp is een samenwerking tussen de twee Europese sporters (die bekend staan om hun streetsnowboarding) en de sneeuwparkcrew van LAAX, die behoren tot de beste parcoursbouwers ter wereld. De kunst voor het evenement is gemaakt door Mike Gigliotti, vooral bekend als creatief directeur van Baker en Deathwish Skateboards.

Vans

In de wereld van het snowboarden gaan vriendschap en (gemoedelijke) competitie vaak hand in hand. De Hi-Standard Snowboard Series kent dan ook een unieke wedstrijdformule, waarin fun voorop staat en waaraan zowel amateurs als professionals meedoen, elk in hun eigen divisie. Deelnemers worden uitsluitend beoordeeld op hun individuele stijl, want rotaties van meer dan 720 graden zijn niet toegestaan.

De Open Division-wedstrijd is op 1 april: er is CHF 4.000 aan prijzengeld voor de beste trucs en de beste vier mogen meedoen aan de Pro Division-wedstrijd op 2 april. Daarin nemen ze het op tegen 28 uitgenodigde professionals, met een prijzenpot van CHF 6.000 voor de beste trucs en een prijs van CHF 10.000 voor de winnaar van zowel de mannen- als de vrouwendivisie. In de Pro Division-wedstrijd laten een paar van de meest getalenteerde professionele snowboarders (inclusief Vans-rijders zoals Arthur Longo, Kas Lemmens, Benny Urban, Fridge, Enni Rukajarvi en Ivika Jurgenson en niet-Vans-teamrijders) op een uniek parcours zien wat ze in huis hebben. Iedereen is welkom om te komen kijken. Alle deelnemers aan de Open Division kunnen zich gratis inschrijven en krijgen een skipas en lunchbonnen.

Vans

Individuen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de Open Division-wedstrijd kunnen zich ter plaatse registreren in LAAX.

OPEN DIVISION INSCHRIJVING

- Vrijdag 31 maart 16.00 - 18.00 uur @ Riders Hotel, Via Murschetg 1, 7032 Laax, Zwitserland
- Zaterdag 01 april 8-10 uur @ Rocksresort, kamer DIVA 1, Via Murschetg 17, 7032 Laax, Zwitserland

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE