August 12, 2022

Vans en Mongoose werken samen aan throwback-collectie, gepresenteerd door Our Legends

Mongoose, Vans en Our Legends zijn alledrie pioniers in de wereld van de BMX en de Zuid-Californische popcultuur. Hierdoor lieten ze zich inspireren bij hun gezamenlijke ontwerp van een 'speciale edition’-collectie

Vans X Moongose

A throwback collection inspired by pioneers in BMX and SoCal pop culture.

Mongoose en Vans zijn twee iconische merken die de Zuid-Californische BMX- en skatecultuur populair hebben gemaakt. Samen met ontwerper Our Legends hebben ze een 'special edition'-collectie van schoenen en kleding ontworpen die helemaal in het teken staat van hun gemeenschappelijke verleden. De Vans x Mongoose-collectie gepresenteerd door Our Legends wordt op 12 augustus gelanceerd.

In 1966 zag Vans het levenslicht met het eerste model van zijn productieschoen, de Style #44 DX, waar de skateboardwereld massaal verliefd op werd. Later zou deze schoen de legendarische Authentic worden. In 1974 verwierf Mongoose bekendheid met zijn revolutionaire Motomag-wielen, die uiteindelijk de BMX-sport hebben getransformeerd en destijds bepalend zijn geweest voor de esthetiek van de actiesporten. Deze maand brengen beide merken samen een hommage aan deze fundamentele en gedurfde ontwerpen: het originele model van de Authentic krijgt de klassieke kleuren van Mongoose.

Elke Authentic 44 DX-schoen in de collectie staat voor een tijdperk in de rijke geschiedenis van Mongoose als vernieuwer in de wereld van BMX en actiesporten. De zwarte Authentic 44 DX is geïnspireerd op de fietsgraphics en -stickers die voor het eerst werden geïntroduceerd in de jaren zeventig. Oranje en gele regenboogkleuren worden gecombineerd met een zwarte branding en reflecterende details. De kleurstelling die geïnspireerd is op de jaren tachtig, grijpt terug op de Americana-shirtjes die het Mongoose BMX-raceteam droeg: een rood en blauw checkerboard met Maurice, de stripfiguurmascotte van het merk, op de zijkant. En dan hebben we tot slot nog de kleuren en graphics van Mongoose die het best de vroege jaren negentig vertegenwoordigen. Het checkerboard is tweekleurig, turkoois en roze, en is een vrije interpretatie van kleuren die gebruikt werden in vroegere Mongoose-advertenties.

"Het was geweldig om samen te werken met Vans en Mongoose om deze 'special edition'-schoenencollectie en erfgoedverhalen tot leven te brengen," aldus Chad 'Shoes' Blawas, creative studio director bij Our Legends. "We wilden een eerbetoon brengen aan deze twee iconische merken met ontwerpen die meerdere tijdperken weerspiegelen. We hebben echt het gevoel dat we daarin geslaagd zijn en dat we collecties aanbieden waar BMX-fanaten en lifestyleliefhebbers over de hele wereld van kunnen genieten."

De volledige 'speciale edition'-collectie is verkrijgbaar vanaf 12 augustus 2022 bij Mongoose.com, OurLegends.co, Vans.com, en bij geselecteerde verkooppunten van Vans wereldwijd.

Over Mongoose
Al bijna 50 jaar is Mongoose een merk van wereldklasse in BMX- en actiesport. Mongoose brak in 1974 door in de BMX-scene met het revolutionaire Motomag-wiel en is nog steeds een begrip met een internationale fanbase dankzij onze passie voor het ontwerpen van stijlvolle, duurzame fietsen voor rijders van alle leeftijden en niveaus.  Voor meer informatie over het merk
Born in Dirt en hun ruime assortiment BMX- en mountainbikes, ga naar Mongoose.com.


Over Our Legends

Our Legends uit Los Angeles brengt met respect voor het verleden de verhalen die aan de erfenis van iconische merken ten grondslag liggen. Ter ere van dit rijke verleden worden deze verhalen verder verteld in de vorm van hedendaagse merkkleding en -schoenen. Our Legend brengt een eerbetoon aan al die vrije geesten die vanweg hun niet-alledaagse denkwijze een uitdaging vormen voor de gevestigde orde. Voordat het merk in 2017 werd opgericht, waren er al Legends: Our Legends. Ontdek de throwback-kleding en heritageschoenen op OurLegends.co en op Instagram @ourlegendsauthentic

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE