Knu Skool Productgids

In de jaren 90 stonden skateschoenen bekend om hun stevige bovenwerk van suède of leer en dikke, gedempte tongen voor comfort. Uiteraard hadden de schoenen ook dikke, rubberen zolen met grip voor de ultieme board control. Als je fan bent van die retro look, kan je nog steeds een dosis van die supercoole jaren 90 vibes krijgen met de Vans Knu Skool.

Of je nu op zoek bent naar een paar statement schoenen geïnspireerd op de jaren 90 of een paar stoere skateschoenen, hier vind je alles wat je moet weten.

Een jaren 90 update van het klassieke Old Skool™-silhouet

De Vans Knu Skool schoen combineert hedendaags comfort met de ultra coole retro vibes van vroeger. Knu Skool is chunky en gewatteerd voor een oversized, retro look die is geïnspireerd op de trendsetters van weleer.

Bij de Knu Skool Vans vind je enkele kenmerkende elementen van onze Old Skool™-collectie met frisse updates. Het stevige, duurzame bovenwerk in suède is gebleven, maar de schoen heeft nieuwe designelementen gekregen zoals een extra lus aan de hiel voor makkelijk aan- en uittrekken.

De Knu Skool valt ook op met de Sidestripe™ in 3D-uitvoering. Samen met de oversized, chunky veters, dikke tong en rand aan de enkel heeft de schoen een opvallende, jaren 90 uitstraling. Deze dramatische look onderscheidt de schoen van de klassieke Old Skool™.

Knu Skool vs andere klassieke Vans-stijlen

Weet je nog niet zeker welke Vans je aan je collectie wilt toevoegen? Lees dan hier alle verschillen tussen de Knu Skool Vans en onze andere klassieke stijlen.

Knu Skool vs. Old Skool™

De Knu Skool en Old Skool™ hebben beide hetzelfde iconische low-top ontwerp en de rubberen wafelzool, maar verschillen enorm qua look. De Knu Skool heeft een opstaande tong en enkelboord voor een gedurfde jaren 90 look, die contrasteert met het strakke Old Skool™-silhouet. Ook heeft de Knu Skool een opvallende 3D Sidestripe™, handige hiellussen en chunky veters, waardoor deze er anders uitziet dan de Old Skool™.

Knu Skool vs. Authentic™

De Authentic™ is een minimalistische sneaker in canvas uitvoering, terwijl de Knu School een bovenwerk van stevige suède en opvallende designelementen heeft. Het gedurfde, edgy ontwerp van de Knu Skool vormt een duidelijk contrast met de ingetogen Authentic™.

Knu Skool vs. Sk8-Hi™

De Sk8-Hi™ is een high-top versie van de Old Skool met extra ondersteuning voor de enkels. De Knu Skool is helemaal anders met een low-top silhouet. Door de puffy designelementen en chunky veters valt de schoen extra op binnen de Vans-collectie.

Zo styl je je Vans Knu Skool schoenen

Ben je op zoek bent naar wat stylingtips voor je nieuwe Vans Knu Skool schoenen? Wij helpen je op weg. Van streetwear stijl tot makkelijke, veelzijdige looks, hier vind je onze beste suggesties.

Casual streetwear

Skateschoenen zoals de Knu Schools zijn de perfecte metgezel voor urban adventures of een casual dagje in de stad. Voor veelzijdige looks en optimaal comfort kan je best beginnen met een klassiek zwart-wit paar Knu Schools dat je eindeloos kan combineren. Draag met een slim-fit broek of jeans.

Rol je broek lichtjes op voor een meer edgy en opvallende stijl. Draag een effen Vans T-shirt onder een open, flanellen overhemd in je favoriete kleur. Maak de look af met een vintage-geïnspireerde, zwarte leren horloge en een zonnebril voor wat extra elegantie.

Cool en comfortabel

Deze outfit is ideaal voor een relaxte middag in het skatepark of op het terras en geeft een subtiele, modieuze twist aan een comfortabele stijl. Kies een paar felgekleurde Knu Skool-schoenen als het opvallende statement item van je outfit.

Combineer je schoenen met een zwarte, slim-fit joggingbroek voor een moderne, streetwear vibe. Kies voor een grijze hoodie met print. Maak je look compleet met een donkere beanie en een ruime canvas messengertas in een neutrale tint voor al je benodigdheden.

Middagje met vrienden

Combineer je Knu Skool-schoenen met een donkere, nauwsluitende broek of je favoriete spijkerbroek voor een makkelijke outfit – ideaal om te relaxen met je vrienden. Kies voor een lichtgewicht, indigo shirt in denim of katoen en rol de mouwen op voor een relaxte uitstraling. Voeg tenslotte een bruine leren riem toe om de look af te maken.

Een jaren 90 schoen voor een hedendaagse look

De Knu Skool is een ode aan het skatetijdperk uit de jaren 90 en een moderne interpretatie van de geliefde Old Skool™, boordevol verbeterde designelementen en functionaliteit. Of je nu skate, dol bent op mode of gewoon iemand die van goede schoenen houdt, de Knu Skool geeft je schoenencollectie een vleugje nostalgie en innovatie.