December 16, 2021

VANS-TASTISCHE FEESTDAGEN

UNIEKE ETALAGE-KUNST

Vans zet deze feestdagen extra luister bij en slaat de handen ineen met plaatselijke kunstenaars om enkele van onze winkeletalages van unieke kunst te voorzien.
Ontdek onze exclusieveetalages met unieke kunst in winkels in heel Europa.

VK & IERLAND

LEEDS


Suzi Kemp
is illustrator en typograaf in Sheffield, Engeland. Ze combineert rauwe elementen met schoonheid. Haar werk is recht voor de raap en inspirerend en herinnert ons eraan om open en vriendelijk te zijn.

https://www.instagram.com/suzikemp

DUBLIN

Alana is een Ierse illustrator en designer die op dit moment haar creatieve thuisbasis in Belfast heeft. Ze werkt graag aan thema's waar ze een passie voor heeft, zoals duurzaamheid, vrouwen eerst-campagnes en muziek. In al haar projecten staan empowerment en goede vibes centraal.

https://www.instagram.com/alanamcdowell

EDINBURGH

Sophie J Morrison komt uit Glasgow en maakt illustraties en muurschilderingen. Sophie haalt voor haar werk inspiratie uit alledaagse dingen zoals voedsel, patronen, structuren, de natuur en de menselijke vorm. In haar werk staat vooral kleur centraal; vaak zijn haar abstracte illustraties het gekleurde resultaat van de gemanipuleerde vorm van een alledaags voorwerp.

http://www.instagram.com/sophiejmorrison

NEWCASTLE

Laura is een Noord-Engelse typograaf en designer, die op dit moment vanuit Newcastle werkt. Ze vindt haar inspiratie in alles wat met gothic te maken heeft en maakt graag gedurfde kunstwerken met een kosmisch gevoel. In haar werk combineert ze een mix van digitale en handgetekende elementen.

https://www.instagram.com/laurascribbles

LONDEN, CAMDEN

Eva Malley is een illustrator en kleine ondernemer uit Brighton (VK), die momenteel Illustratie studeert in haar laatste jaar aan de universiteit. Haar werk put vaak inspiratie uit de schoonheid van het dagelijkse leven. Daarbij verwijst ze vooral naar de hechte vriendschappen en intense emoties van jongvolwassenen.

https://www.instagram.com/evamalleyart/

LONDEN, CARNABY

Eve Lloyd Knight is een illustrator uit Margate (VK). Er zit een rijk verhaal achter Eve's dromerige en gelaagde oeuvre en haar oog voor design is merkbaar in elk van haar creaties.

https://www.instagram.com/evelloydknight/

GLASGOW

Craig Black is een Schotse beeldend kunstenaar die het meest bekend is om zijn ‘Acrylic Fusion’-techniek. Hij maakt vooral kunstwerken, muurschilderingen en installaties op maat en streeft er naar om van elk werk een spannende en boeiende visual te maken zonder aan originaliteit in te boeten.

https://www.instagram.com/_craigblack

KINGSTON

Laura Nevillis is een Londense kunstenaar die met verschillende media werkt, van lino-druk tot met de hand gemaakte schilderijen. Laura vindt haar inspiratie in klassieke tatoeages en alles wat met het hemelgewelf te maken heeft. In haar unieke creaties combineert ze gedurfd design en prachtige symboliek met elegante silhouetten en delicaat keramiek.

https://www.lauranevill.co.uk

FRANKRIJK

PARIJS, BEAUBOURG


Berns drinkt uit de bron van zijn Peruviaanse en Nieuw-Zeelandse culturele wortels en zijn stijl heeft zich ontwikkeld rond zeer kleurrijke figuratieve symbolen die wemelen van mystieke dieren en detailrijke figuren.

https://www.instagram.com/berns.dmjc

PARIJS, RUE DE RENNES

Veelzijdig graffitikunstenaar Miaoutoo is een boegbeeld van de vrouwelijke graffiticultuur in de hoofdstad. Het echte begin is in de vroege jaren 2000. Zijn inspiratie komt uit de graffititraditie en de hip-hipcultuur uit de jaren '90.

https://www.instagram.com/miaoutoo

LILLE

De kunstenaar Provox ontwikkelt zo een eigen leefwereld rond mythologie, symboliek en de oudheid. Hij leert hoe hij elementen uit de oudheid, symboliek met urban art, rauwe graffiti en de effecten van digitale technologie kan laten samenvloeien tot harmonieuze en natuurlijke creaties.

https://www.instagram.com/lemon.arts

MARSEILLE

Lemon, geboren in 1990, is een kunstenaar die woont en werkt in Marseille.
 Het proces van het vinden van zijn kunst ligt ergens tussen street art en het naïeve surrealisme. Het bestaat erin je verbeelding de vrije loop te laten zonder haar ooit in te tomen.

https://www.instagram.com/lemon.arts

NANTES

Keny is een gepassioneerd artiest en acteur in de undergroundscene. Op jonge leeftijd is hij al geïnteresseerd in zowat alle kunstvormen, vooral als ze op straat worden beoefend, en besluit hij om elk moment van zijn vrije tijd aan graffiti te wijden.

https://www.instagram.com/kenykayne

LYON

Lilitotas, een multidisciplinaire kunstenaar uit Honduras, woont en werkt sinds 2003 in Lyon.
Braziliaans. Ontworteling ligt aan de oorsprong van haar creativiteit en ze drukt die uit door middel van felle kleuren en ronde, zachte vormen.

https://www.instagram.com/lilitotas

REIMS

Ster haalt zijn inspiratie uit zijn omgeving. Zijn eerste referenties komen uit de wereld van de graffiti, een kunstvorm waarmee hij begon in 2003. Hij is bijzonder gevoelig voor de kleuren die hij in het hart en aan de oorsprong van al zijn creaties plaatst.

https://www.instagram.com/ster_officiel

BELGIË

BRUSSELS & ANTWERP

Dumboh, creatieve alles-kunner uit Rotterdam, is bekend om zijn kleurrijke vector-graphics en muurschilderingen.
Grote affiniteit met Vans vanwege zijn liefde voor sneakers en straatcultuur.
Als fervent schaker is hij ook erg blij met de dambord-esthetiek van het merk.
Zijn favoriete silhouet is de SK8-HI

https://www.instagram.com/thedumboh/

https://dumboh.myportfolio.com

NEDERLAND

AMSTERDAM

Sioejeng Tsao, also known as SEEYOUSIOE, is an artist of Chinese descent who was born and based in Amsterdam. Her work, consisting of paintings and digital illustrations, is a colourful exploration of different social aspects like feminism, racial justice and her own queer and bi-cultural identity.

https://www.instagram.com/seeyousioe/

ROTTERDAM

Xaviera Altena. Her style best described as a mix of ligne claire and colorful pop art.

https://www.instagram.com/xavieraaltena/

MAASTRICHT / UTRECHT

Jawgem is een kunstenaar uit Den Haag die kleurrijk en gedurfd werk maakt.

https://www.instagram.com/jawgem/

SPANJE

MADRID

Belén Ordovás probeert het leven te bekijken vanuit een hoek die niemand anders ooit heeft geprobeerd. Dankzij haar kunst ervaart de toeschouwer een magisch moment.

https://www.instagram.com/belen.ordovas

BARCELONA

Javi Corellano komt uit de skate- en surfscene van Barcelona. Een scene waarbij hij altijd vanuit verschillende invalshoeken betrokken is geweest.  Surfen en skateboarden beïnvloeden zijn artistieke werk, net als zijn liefde voor dieren, de natuur en de oceaan.

https://www.instagram.com/javi_core

SAN SEBASTIAN

Delatouch is een multidisciplinaire kunstenaar uit Getxo, Vizcaya. Spanje
Hij is gespecialiseerd in graphics, branding, illustratie en grote canvassen. Zeer doortastend en veelzijdig.

https://www.instagram.com/delatouch/

VALENCIA

Filippo Fiumani is een Italiaanse designer en kunstenaar, geboren in 1987 in Loreto, Italië. Zijn brede waaier van invloeden, waarbij hij street art, schilderkunst, afval, digitale kunst, fotografie, video en technologie combineert, hielp hem om zijn eigen unieke beeldtaal en esthetiek te creëren.

https://www.instagram.com/fiumani_

PORTUGAL

LISSABON

THECAVER, geboren in Lissabon (1983), is een multidisciplinaire kunstenaar die zijn carrière in 1998 begon met traditionele illegale graffiti. Zijn werk kan worden gezien als een harmonieuze maar complexe compositie van eenvoudige, kleurrijke en gewaagde vormen, vaak met een raadselachtig onderwerp en surrealistische benadering.

https://www.instagram.com/_thecaver_/


Oker is een kunstenaar die geboren is in Maia, dezelfde stad waar hij in 1999 zijn eerste stappen zette in de graffitiwereld. Zijn werk begint in de kleurrijke letters van graffiti en vervolgt zijn weg met illustraties in organische lijnen met geanimeerde personages, waarbij hij abstracte vormen en texturen combineert die zijn composities een strakke uitstraling geven.

https://www.instagram.com/okerland/

ITALIË

MILAAN

Filippo Colombo (op het web beter bekend als Stay Dirty) is een freelance illustrator en grafisch ontwerper uit Lugano.
Zijn werk is geïnspireerd door de garage- en punkscene en de DHZ-cultuur. Het superschattige pastelkleurenpalet contrasteert met de vreemde personages, brandende voorwerpen en kapotte spullen die vaak in zijn illustraties opduiken.

www.instagram.com/stay.dirty

DUITSLAND

BERLIJN

 

SuperBlast is een kunstenaar uit Berlijn, met een achtergrond in graffiti-schrijven. In zijn werk richt hij zich op thema's als psychologische archetypen, fictieve mythologieën en de menselijke conditie. Met de mystiek en symboliek van het verleden, het geheugen van de toekomst, reflecteert hij over de tijd waarin we leven.

www.instagram.com/superblast

ZWITSERLAND

ZÜRICH

Klub Galopp is een in Zürich gevestigde studio voor animatie, illustratie en grafisch ontwerp, opgericht in 2021.
Klub Galopp bestaat uit Nina Calderone en Maria Rehli.
Door middel van beelden creëren ze de wereld zoals zij die willen zien. En die wereld is divers en kleurrijk. Ze geloven in het collectief, in frisse ideeën en in een knipoog.

https://www.instagram.com/klubgalopp

LUGANO

Vollgas Studio staat voor Andrea Vollgas. Een queer kunstenaar, feministe, illustrator en verhalenverteller. Zij gebruikt kunst als een instrument waarmee ze politieke en persoonlijke kwesties kan belichten. In haar werk stelt ze vaak de 'norm' in onze samenleving in vraag en schetst ze portretten van mensen en bedrijven die door de barrières van de status quo zijn gebroken.

https://www.instagram.com/klubgalopp

OOSTENRIJK

WENEN

Max is een kunstenaar uit Wenen. Als kind keek hij altijd al graag naar etalages, vooral in de winter als er veel kleine spannende dingen te ontdekken waren. Hij greep dan ook met veel plezier de kans om deel uit te maken van dit project.

https://www.instagram.com/maxappelpalma

DENEMARKEN

KOPENHAGEN

Louise Rosenkrands is grafisch kunstenaar en illustrator, en studeerde in 2006 af aan de Design School in Kolding. Ze werkt thuis op Sydfyn.

https://www.instagram.com/louiserosenkrands

ZWEDEN

STOCKHOLM

Leo 'Lyxxx' Hallin staat bekend om zijn gedurfde, vloeiende stijl waarin meestal gelaagde ideeën met een twist centraal staan. Popkleuren, natuurelementen, grappige personages en veel fantasie maken allemaal deel uit van zijn wereld.

https://www.instagram.com/leolyxxx/

GOTHENBURG

Martin 'Mander' Ander is een Zweedse illustrator, grafisch ontwerper en kunstenaar die vooral bekend is om zijn werk in de skateboard-, muziek- en modewereld.

https://www.instagram.com/manderoid/

GRIEKENLAND

ATHENE

Geboren in 1982 en woont en werkt in Athene. Begon met graffiti in 1996 en werd bekend onder de naam 'b.', afgeleid van zijn vroege street art-werk.
Wanneer hij niet in zijn studio 'thisismybworld' een breed spectrum van projecten werkt, van architectuur en illustratie tot design, is hij op reis en maakt hij muurschilderingen in steden over de hele wereld.

https://www.instagram.com/thisismybworld