March 28, 2022

Vans en Lovenskate bundelen krachten voor een volledig personaliseerbare collectie 

De Vans x Lovenskate ‘Customade by You’-collab is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 31 maart 2022

Vans, het originele merk voor actiesporten en al meer dan 50 jaar wereldleider op het gebied van skateboarden, presenteert met trots een personaliseerbare 3-delige collectie - het resultaat van een samenwerking met Lovenskate, het skatemerk uit Oost-Londen.

Vans en Lovenskate zijn al lang bevriend en werken regelmatig samen. We staan al jaren samen te zeefdrukken op evenementen, wisselen teamrijders uit en delen een liefde voor het customizen van schoenen en kleding. Het werd tijd dat de relatie van vrienden naar geliefden ging, en zo kwam de eerste officiële samenwerking tot stand. Dit voorjaar lanceren Vans en Lovenskate een collectie die de ultieme belichaming is van de kern waar het bij beide merken om draait, zowel op het board als in het dagelijkse leven: creatieve expressie. 

LOVENSKATE

Vans, the original action sports brand and global leader in skateboarding for more than 50 years, is proud to partner with the East London-based skate brand, Lovenskate on a customisable 3-piece collection.

De collectie omvat twee van Vans' meest iconische stijlen, de Skate Sk8-Hi en de Skate Slip-On. Beide modellen zijn gemaakt van zwaar canvas in effen wit en hebben volledig witte stootranden. Een leeg doek als het ware, waardoor ze 100% personaliseerbaar zijn. Elk paar wordt geleverd met een pakje kleurstiften om de schoenen te personaliseren; wanneer je de special edition-schoenendoos openvouwt, tref je stencils en een handleiding aan.

Het spreekt voor zich dat de collectie ook gemaakt is om te skaten. Duracap onder het canvas en rubberen olliepads aan de buitenkant bieden extra duurzaamheid en POPCUSH-voetbedden en Sickstick-rubber zorgen voor de beste skateprestaties. De schoenen zijn afgewerkt met subtiele ton sur ton geborduurde logo's, ton sur ton checkerboard-veters en een badstof kraagvoering. De kers op de taart is een premium T-shirt (in wit, uiteraard) met een speciaal aangepast borstzakje waarin een kleurstift past.

Lovenskate werd in 2001 opgericht door Stu Smith, die een zeefdrukstudio heeft in Oost-Londen. Stu drukte zines, t-shirts en skateboards voor andere merken voordat hij besloot om zijn eigen skateboardbedrijf te beginnen, zoals hij vond dat het moest. Met de zeer Britse slogan 'Drink tea, get rad' is het zeer Britse tijdverdrijf van een 'kopje thee' ingebakken in Lovenskate.

Om de samenwerking te vieren, hebben teamrijders van Vans en Lovenskate waaronder Jordan Thackeray, Lucy Adams en Schianta “Taylor” Lepori, naast Chloé Bernard, Richard “French’’ Sayer en James Callahan een skate/art-retraite in Spanje gehouden. Je kunt de beelden hier bekijken.

Lovenskate neemt elke weekend in april de Vans Covent Garden-boetiek in Londen over voor workshops. Je kunt ook door de week even binnenwippen en met Stu een kopje thee drinken. Hou de Insta van Lovenskate in de gaten voor meer details.

De Vans x Lovenskate Collection is vanaf 31 maart verkrijgbaar bij geselecteerde Vans Skateboarding-retailers en op Vans.eu/Skateboarding.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE