May 9, 2022

Vans Skateboarding introduceert de Lizzie: De eerste signature-skateschoen van Lizzie Armanto

 Het gloednieuwe silhouet, ontworpen door Lizzie om topprestaties te leveren, is precies waar veel skateboarders naar op zoek zijn

Vans Skateboarding Presents: LIZZIE

Vans Skateboarding Presents: LIZZIE

Vans, gedreven actiesportmerk en al meer dan 50 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van skateboarden, onthult vol trots een gloednieuwe skateschoen, ontworpen in samenwerking met Vans pro-skateboarder Lizzie Armanto.

Als baanbreker in het skateboarden is Lizzie een inspiratie, die dwars door de grenzen van het onmogelijke gaat. Dus toen Vans besloot om Lizzies eerste signature-skateboardschoen te ontwerpen, hebben we goed naar haar geluisterd. Wat had ze nodig om nog verder te komen? Het resultaat is de Lizzie, voor het eerst in 20 jaar een signature-skateboardschoen van Vans die ontworpen is door een vrouw. De Lizzie is anders. Hij voldoet precies aan de behoeften van een brede groep skateboarders die tot nu toe niet gehoord werd.

De innovatie- en productontwikkelingsteams van Vans werkten nauw samen met Lizzie om een leest te maken die ideaal is voor topprestaties. De signature-schoen is dan ook gemodelleerd naar 3D-scans van haar voeten. Lizzie wilde een schoen die helemaal bij haar past; van een smallere pasvorm die op haar voetvorm is afgestemd, tot een slankere buitenzool die zorgt voor meer flexibiliteit en een betere aansluiting bij haar board. Door de dempende laag in de doorsnee-skateschoen had Lizzie het gevoel dat ze boven haar board zweefde. Dus luisterde Vans, en ontwierp een nieuw voetbed met een lager profiel.

De Lizzie heeft een nieuwe gevulcaniseerde constructie met een lagere zijwand, een zichtbare buitenzoolrand en een horizontaal profiel onder de voorvoet voor een stabiel en comfortabel gevoel. De universele pasvorm geeft precies genoeg EcoCush™-demping, waardoor een grotere groep skaters het perfecte boardgevoel krijgt. Een nieuwe DURACAP™-teen met en Sidestripe met 3D--reliëf verminderen slijtage op kwetsbare plekken, terwijl de zool met volledig nieuw micro-wafelprofiel en Sick-Stick™-rubber maximale grip bieden.

Omdat Lizzie ook gepassioneerd is over het behoud van onze planeet, kreeg haar signature-schoen het Vans VR3 Checkerboard Globe-label. Dit betekent dat de schoen voor alle belangrijke onderdelen voldoet aan strenge richtlijnen voor materiaalgebruik en zo is ontworpen dat hij een kleinere ecologische voetafdruk heeft dan de canvas schoenen van Vans. De Lizzie is deels gemaakt van bio-katoen, natuurlijk rubber en schuim op biologische basis. Over de hele schoen is suède gebruikt dat afkomstig is van leerlooierijen van de Leather Working Group (LWG), die een gouden of zilveren beoordeling hebben gekregen voor milieuvriendelijkheid.

De Lizzie is met een minimum aan details afgewerkt. Lizzies handgeschreven initialen staan op het tonglabel aan de buitenkant en haar voor- en achternaam zijn zichtbaar als je de hielflappen omhoogklapt. Kleurrijke, met de hand getekende botanische illustraties op de binnenvoering, zoals citrusvruchten, verwijzen naar Lizzies liefde voor planten.

Naast de Lizzie bestaat de Vans x Lizzie Armanto-collectie uit een compleet assortiment kleding en accessoires die in samenwerking met Lizzie zijn ontworpen. Er zijn op werkkleding geïnspireerde basics zoals het Lizzie Armanto-vest en de Armanto-skatechino's in oranjebruin, een gebreide tanktop in zwart en een mini-T-shirt met korte mouwen in oranjerood, maar ook een naturelkleurige vissershoedje, witte sokken en een oranjebruin heuptasje. Op de items staan dezelfde botanische afbeeldingen die je ook terugvindt op haar signature schoen.

Lizzie Armanto belichaamt de ware geest van creatieve expressie in al zijn vormen. Haar carrière kent vele primeurs: eerste vrouw op de cover van TransWorld SKATEboarding-magazine, een van de eerste vrouwen in jaren op de cover van Thrasher, de eerste die Tony Hawk's Loop voltooide, lid van de getalenteerde crew die deelnam aan de Olympische Spelen van Tokio in 2021... Lizzie is een echte pionier en rolmodel. Vans en Lizzie blijven nieuwe wegen inslaan en zijn er trots op dat ze een nieuwe generatie skateboarders iets anders dan anders kunnen bieden.

De Lizzie en de Vans x Lizzie Armanto-collectie zijn vanaf 10 maart 2022 verkrijgbaar bij Vans skateboarding-retailers en op Vans.com/Skateboarding. Ga voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Vans naar Vans.com/Sustainability.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE