April 6, 2022

Vans BMX en Angie Marino verleggen de grenzen van het mogelijke met SK8-Hi BMX

De combinatie van Angie's kenmerkende kleuren en BMX-tech levert een nieuw designperspectief

Vans, het originele merk voor actiesportschoenen en -kleding, onthult met trots een nieuwe kleurstelling van de SK8-Hi® BMX, gecreëerd door Angie Marino. Het is de perfecte balans tussen BMX-prestaties en een tijdloos ontwerp, tot leven gebracht door de visie van een van de meest getalenteerde BMX-rijders.

Angie zoekt voortdurend de grenzen van haar kunnen op, een rijstijl die vraagt om een schoen die net zo sterk is en net zo toegewijd aan BMX als zijzelf. De SK8-Hi® BMX voldoet aan die eisen met de Vans BMX Wafflecup™-constructie, voor maximaal pedaalgevoel en duurzaamheid. Voor haar versie van het silhouet werkte Angie samen met Vans om eigen bloemmotieven en zachte tinten toe te voegen, die ook terug te vinden zijn in de kledingcollectie.

De SK8-Hi BMX by Angie Marino heeft een PopCush™-voetbed voor maximale energieteruggave en een rubberen underlay die met DURACAP is verstevigd om slijtagegevoelige delen te beschermen. Een protea, haar lievelingsbloem, komt tot leven in een ton-sur-tonreliëf op de hiel en in zachte perzikkleuren en aardetinten op de buitenzool.

"Ik koos een bloem als een zachte voorstelling van hoe ik de BMX-scene voor vrouwen momenteel zie - in volle bloei en door niets te stoppen," zei Angie. "De Sk8-Hi BMX is een van mijn favorieten om in te rijden. De extra steun boven aan de enkels maakt een wereld van verschil bij het rijden."

Angie en Vans zijn ook verheugd om haar allereerste kledingcollectie voor het merk te presenteren, inclusief een lichtgewicht boxy T-shirt met korte mouwen en een boxy hoodie met een vergelijkbaar kleurenpalet en bloemaccenten. Ze zijn een verwijzing naar haar favoriete seizoen om te rijden: de lente. Beide items zijn afgewerkt met Vans' checkerboard-details en Angie's handtekening op de mouw van de hoodie.

Angie Marino is wereldwijd een inspiratie voor rijders en heeft een grote rol gespeeld in de groei en vooruitgang van BMX. Toen freestyle voor vrouwen net opkwam, was Angie een belangrijke voorstander van en drijvende kracht achter de toevoeging van een vrouwenklasse aan BMX-evenementen over de hele wereld. Angie begon op 15-jarige leeftijd met BMX'en en heeft sindsdien naam gemaakt in de Vans BMX Pro Cup Series, FISE-evenementen en het USA Cycling National Team. Ze blijft de grenzen verleggen van wat er bereikt kan worden op een fiets. Haar nieuwste collectie met Vans weerspiegelt dat gevoel, en geeft haar frisse kijk weer op de toekomst van BMX.

De Vans Sk8-Hi Angie Marino-collectie is nu verkrijgbaar bij Vans-verkooppunten en op Vans.com/BMX.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE