VANS X WP LAVORI IN CORSO

VANS EN WP LAVORI IN CORSO DUIKEN DE ARCHIEVEN IN VOOR EEN NIEUWE SAMENWERKING.

June 6, 2023
  • COLLABORATIONS

Deze historische collectie, geïnspireerd op de 'Paninari'-subcultuur van Milaan, viert meer dan 40 jaar samenwerking tussen Vans en de iconische Italiaanse distributeur

Trots bundelt Vans de krachten met WP Lavori in Corso, een van hun belangrijkste Europese partners. Met hun eerste head-to-toe-collectie vieren ze de lange geschiedenis van de twee iconische merken.

WP Lavori in Corso, in 1982 opgericht in Bologna (Italië), is het geesteskind van Giuseppe Calori en zijn dochter Cristina. WP Lavori in Corso staat bekend om de distributie van verschillende merken in Italië - Vans was een van de eerste. De firma heeft de basis gelegd voor bedrijven als Barbour, Baracuta, BD Baggies en Spiewak, die echte tijdloze iconen zijn geworden. In de loop der jaren speelde het bedrijf een belangrijke rol bij de import van functionele, authentieke mode van uitstekende kwaliteit en geavanceerde richtlijnen.

Vans en WP zijn allebei begonnen als echte familiebedrijven, waardoor de twee het altijd goed met elkaar hebben kunnen vinden. Toen het designteam van Vans in Bologna het uitgebreide archief van WP begon door te spitten, vonden ze niet alleen een productarchief waar zelfs de fanatiekste Vans-verzamelaar jaloers op zou zijn, maar ook een indrukwekkende verzameling originele documenten uit de jaren 80 en 90, waaronder stofstalen van exclusieve WP-patronen, en ongelofelijke advertenties en faxen die Cristina Calori van Steve en Paul Van Doren ontving.

Deze exclusieve Vans x WP-stofstalen met allerlei bandanaprints vormden de inspiratie voor deze erfgoedcollectie. De Authentic, een van de meest iconische silhouetten in de Vans-catalogus, werd een favoriet bij de 'Paninari' - Italiaanse hipsters uit de jaren 80 die qua stijl werden beïnvloed door de Americana-cultuur.

De schoenencollectie bestaat uit drie Authentic-uitvoeringen, in een rode, marineblauwe en zwarte bandanaprint. Deze stof maakte Vans in de jaren 80 exclusief voor WP. Een exclusieve schoenendoos die is geïnspireerd op de originele WP x Vans-dozen maakt de nostalgische schoenencollectie compleet.

Voor de kleding is de Vans x WP-collectie sterk geïnspireerd door de liefde van de modegevoelige 'Paninari' voor denim. Hoogtepunten zijn het spijkerjasje met ruime pasvorm en de losse spijkerbroek met vijf zakken. Ze zijn uitgevoerd in een zware kwaliteit stonewashed denim en afgewerkt met biezen en knopen met het logo van beide merken. Ook hiervoor kwam de inspiratie uit de WP-archieven. De bandanaprint is ook te vinden op de kleding: zowel op de voering van de jas als op de zakken van de broek is hij digitaal gedrukt. De jas bevat ook een geborduurde Era-schoen in miniatuurformaat op de rechterborstzak. Ook dit is weer een knipoog naar een spijkerjasje dat in de archieven van Bologna is gevonden.

Vier T-shirts maken de collectie compleet, waaronder een model dat exclusief voor WP is gemaakt. Alle modellen hebben een unieke Vault-pasvorm en vintage prints waarvoor inkt op waterbasis is gebruikt. Drie items zijn bedrukt met 'Vans Caly Breed'-artwork, geïnspireerd op een origineel jaren 90-logo dat tot nu toe nooit opnieuw is gebruikt. Op het exclusieve WP-T-shirt is het Vans-logo in bandanaprint te zien dat in de jaren 80 exclusief voor WP werd gemaakt.

De Vans x WP Lavori in Corso-collectie is vanaf 9 juni wereldwijd verkrijgbaar via Vans.eu, WPstore.it en bij geselecteerde verkooppunten. Ga voor meer informatie naar Vans.eu.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE