March 11, 2022

Vault by Vans gaat een samenwerking aan met het in Brooklyn gevestigde kunstenaars- en materialenmerk Krink.

Kleding en schoenen van Vault by Vans doordrenkt met graffiti en DHZ-gevoel

De Vault by Vans x Krink-collectie is verkrijgbaar vanaf 25 maart 2022

Vault by Vans is trots op zijn samenwerking met Krink uit Brooklyn, dat een doe-het-zelfgevoel uitstraalt en zich laat leiden door creatieve expressie. Krink was het eerste inkt- en verfmerk voor graffitikunstenaars en groeide uit tot een internationaal merk van kunstenaarsbenodigdheden met steeds groeiende collecties kleding, tools en accessoires. De oprichter van Krink, Craig Costello, was in zijn jonge jaren druk met graffiti spuiten, skateboarden en luisteren naar punk en hip-hop. Hij werd geïnspireerd door het DHZ-gevoel dat aan de basis lag van veel van wat hij en zijn community in hun jeugd deden. Deze uitgangspunten waren van invloed op het prille begin van Krink en vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van het ethos van het merk. De samenwerking met Vault by Vans viert deze creatieve community's met functionele ontwerpen.

De collectie werd geschoten in Los Angeles, Californië door De'lon en bevat werk van kunstenaar Erin D. Garcia. Beiden maken deel uit van Krinks creatieve community. De zesdelige collectie bestaat uit drie schoensilhouetten en drie kledingstukken. De geschiedenis en het erfgoed van Krink komt tot uiting in functionele ontwerpdetails die in het dagelijkse leven van graffitikunstenaars van pas komen. Toonaangevend in het schoenenassortiment is de Authentic VLT LX, die opnieuw gemaakt is in het kenmerkende zilver van Krink. Hij heeft een bovenwerk van dik gewatteerd ballistisch nylon dat een verhoogd ademend vermogen biedt en toch duurzaam blijft, een grijze buitenzool, zilverkleurige metalen oogjes en een reflecterende 3M-treklus bij de hiel.

De Old Skool VLT LX is verkrijgbaar in twee klassieke uitvoeringen, zwart en donkerblauw. Op elk model staat een Krink New York City-logo dat geïnspireerd is op de door het merk ontwikkelde iconische supervaste stickers die op elk oppervlak blijven kleven. De iconische zijstreep van Vans en de treklus bij de hiel zijn vernieuwd met reflecterend 3M-materiaal. Elk van de schoenmodellen is afgewerkt met een reflecterend Krink-embleem van 3M op de tong en een co-branded UltraCush™-voetbed.

Krink houdt zich bezig met het maken van tools door modificatie en hergebruik. Van speciale inkten en verven tot speciale doseersystemen legt Krink zich toe op vindingrijkheid en creativiteit, en verbindt zo functionaliteit met kunst en design.

De Vault by Vans x Krink-collectie is vanaf 25 maart 2022 verkrijgbaar bij geselecteerde Vault by Vans-verkooppunten. Ga voor meer informatie en verkoopadressen naar The Drop List, een kalender met de meest exclusieve productlanceringen van Vans.

OVER VAULT BY VANS

Vault by Vans biedt een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige premiumcollecties waarin mode, kunst en muziek elkaar ontmoeten en je onze beroemdste modellen vindt.
Elk seizoen presenteren we in deze categorie ontwerpen en samenwerkingen met toonaangevende creatieve partners. De producten uit deze collecties zijn alleen verkrijgbaar in geselecteerde winkels.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE