November 18, 2022 | COLLABORATION

VANS X RÆBURN

VANS EN RÆBURN SLAAN HANDEN INEEN VOOR COLLECTIE DIE VOORTBOUWT OP RÆBURNS VERANTWOORD DESIGN

Holly Humberstone For “Classic Since Forever” Campaign

Holly Humberstone For “Classic Since Forever” Campaign

Vans en de Britse modeontwerper Christopher Raeburn lanceren op  18 november hun een eerste gezamenlijke collectie met een focus op functionaliteit.

RÆBURN is een creatieve modestudio, gevestigd in het hart van Oost-Londen, waar stijl en verantwoord design elkaar ontmoeten. Het vooruitstrevende team creëert innovatieve en intelligente duurzame mode voor een wereldwijd publiek. Vaak worden overtollige materialen en kledingstukken bewerkt en opnieuw in elkaar gezet om stukken te creëren die zowel onderscheidend als functioneel zijn. Dit seizoen vieren Vans en RÆBURN verantwoord design en bewust gebruik van materialen met een capsulecollectie met schoenen en kleding die is gebaseerd op het unieke ontwerpethos van RÆBURN.

De vierdelige schoenencollectie omvat de klassieke Sk8-Hi en Old Skool in twee verschillende kleurstellingen, opgewaardeerd met innovatieve materialen. De Vans X RÆBURN Sk8-Hi GTX VR3 met camouflageprint en een enkelgesp en heeft een strakke esthetiek met functionele upgrades. Een rubberen neus en waterdichte GORE-TEX®-coating zorgen ervoor dat je voeten droog blijven, ongeacht de omstandigheden, en het VR3Cush™-voetbed, gemaakt van ten minste 25% biobased EVA-schuim dat gedeeltelijk afkomstig is van planten, biedt ongekend comfort.

De VR3-wafelzool is gemaakt van een zelfontwikkelde samenstelling van minstens 25% natuurrubber die dezelfde grip en duurzaamheid levert waar Vans al sinds '66 bekend om staat. Daarmee houdt deze vernieuwde Sk8-Hi zijn vertrouwde looks, met een onderscheidende RÆBURN-touch. De Sk8-Hi GTX VR3 is ook verkrijgbaar in een iets ingetogener versie, strak en volledig zwart, met logolabel en hiellussen in contrasterend feloranje. Voor fans van de iconische Old Skool is er de Vans X RÆBURN Old Skool GTX VR3 in zowel een camo als een volledig zwarte versie, met dezelfde innovatieve materialen en GORE-TEX®-coating als de Sk8-Hi.

De ster van de kledingcollectie is het afgestemde fleecetrainingspak in camo en volledig zwart. Het Vans X RÆBURN-fleecejack en de fleecejoggingbroek zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester en hebben een strakke esthetiek met functionele details. Er is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van sherpa, het jack heeft meerdere ritszakken en een capuchon, en de broek zit comfortabel door de geribde elastische taille en enkelboorden. T-shirts met lange en met korte mouwen, van jersey katoen en met logo's van beide merken, maken de kledingcollectie compleet.

De accessoires omvatten een functionele rolltop-rugzak van 100% nylon in camo en zwart, twee gebreide mutsen en een nekwarmer met camoprint.

De Vans x RÆBURN-collectie is vanaf 18 november verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en op Vans.com. Kijk voor meer informatie op Vans.com.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE