November 16, 2022 | SURF

VANS X NATHAN FLORENCE

Geïnspireerd door Nathans favoriete must-haves, en gemaakt om op verkenning te gaan

De Nathan Florence H2T-collectie van Vans is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 16 november 2022

VANS X NATHAN FLORENCE

VANS X NATHAN FLORENCE

Vans, het originele schoenen- en kledingmerk voor actiesporten, kondigt met trots een nieuwe collectie voor de feestdagen aan in samenwerking met surflegende en lid van het Vans Surfteam, Nathan Florence. Nathan Florence is rechtstreeks herkenbaar aan zijn stijl en kracht in het water, maar is net zo bekend om zijn avontuurlijke en onverschrokken geest. Nathans nieuwe collectie met Vans vertegenwoordigt de vooruitgang die hij zowel in als uit het water boekt.

Nathan reist de wereld rond om de grootste en beste golven te vinden; zijn nieuwe collectie met Vans is geïnspireerd op deze grenzeloze zoektocht. De collectie is ontworpen met het oog op reizen en bevat de UltraRange™ VR3 als blikvanger. De Slip-On TRK, Surf Boot 2 Mid, Nexpa Synthetic-sandaal en diverse functionele kledingstukken maken het aanbod compleet. Deze head-to-toe-collectie omvat de favoriete schoenen en kledingstukken van Nathan - allemaal essentials met functionaliteit en veelzijdigheid als leidraad. Alle items zijn uitgevoerd in zijn kenmerkende rood-zwarte motief, en versierd met de typische details van al zijn surfplanken.   

De held van de collectie is ongetwijfeld de vernieuwde UltraRange™ VR3, die volledig is herontwerpen en is uitgerust met een gebreid bovenwerk van 50% biologisch katoen, 34% gerecycled PET, 14% gerecycled nylon en 2% spandex. De UltraRange™ VR3 is gemaakt van milieubewuste materialen en ondersteunt verantwoorde productie door leerlooierijen die door de Leather Working Group zijn gecertificeerd. De gloednieuwe EcoCush™-tussenzool is gemaakt van 50% biobased EVA-schuim, gedeeltelijk afkomstig van plantaardige bronnen. De VR3Waffle™-buitenzool is gemaakt van 60% natuurlijk rubber. Het komt van boerderijen die landbouwpraktijken toepassen waarmee ze de biodiversiteit bevorderen, watercycli verbeteren, de gezondheid van de bodem gunstig beïnvloeden en/of CO2 opslaan, en dat alles met behoud van de grip en duurzaamheid waar Vans al sinds 1966 bekend om staat.

De collectie omvat verder de Nathan Florence-boardshort in zwart, een jack in zwart, een cargo-afritsbroek in de kleur asfalt, een OTW-T-shirt met lange mouwen in zwart en een OTW-T-shirt met korte mouwen in de kleur chili pepper. De collectie is compleet met de Nathan Florence-duffeltas in asfalt/zwart.

Er zijn maar weinig surfers die zich zo thuisvoelen op de North Shore als Nathan Florence uit Haleiwa. Op momenten die ertoe doen valt hij aan op de golven, en zijn prestaties in de zware branding door de jaren heen spreken voor zich. Nathan groeide op met een broer die hem continu uitdaagde met wie er door de langste tunnel kon gaan of het hoogste in de lucht gelanceerd kon worden. Het vormde hem tot de aanvaller die hij nu is, bang voor niets en niemand.

De Nathan Florence-collectie van Vans is vanaf 16 november 2022 wereldwijd verkrijgbaar bij geselecteerde Vans Surf-retailers en op Vans.eu/surf. Ga voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Vans naar vans.eu/sustainability.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE