July 29, 2022

Vans Skateboarding en Mike Gigliotti vieren traditie en creativiteit met Skate Half Cab en meer

De artiest, designer en buitengewone skater brengt zijn kenmerkende illustraties naar de Skate Half Cab en Skate Old Skool samen met een Trek Slip-On en bijpassende kleding/accessoires. 

Mike Gigliotti is een artiest, ontwerper, skateboarder en lid van de Vans-familie. Hij ademt skatecultuur. Hij heeft van alles gedaan. Zo ontwierp hij beroemde board graphics, werkte hij met Vans aan speciale collecties en opende hij Lotties Skateshop in Los Angeles, een van de invloedrijkste skateboardhubs aan de West Coast. Gigliotti is door en door 'Off the Wall', en de perfecte partner om in een nieuwe, door hem samengestelde collectie de klassieke en eigentijdse silhouetten van Vans Skateboarding een nieuwe vorm te geven.

De basis van de Vans Skateboarding x Mike Gigliotti-collectie is de Skate Half Cab, een vernieuwde versie van het iconische model van Steve Caballero dat in 2022 zijn 30e verjaardag viert. Hij is uitgevoerd in een vertrouwde tweekleurige blauwe kleurstelling met opvallende rode accenten, een witte tussenzool en veters. Gigliotti weet dat je een klassieker eigenlijk niet te veel moet bewerken. Daarom plaatste hij zijn eigen grafische motieven op het label aan de zijkant van de kraag, in reliëf op de hiel en op de all-over print van de binnenzool. Het vertrouwde, halfhoge model spreekt zo voor zich.

Voor de Half Cab is gekozen voor een meer minimalistische aanpak, maar op de rest van de schoenen en kleding uit de Vans Skateboarding x Mike Gigliotti-collectie staan allerlei kleurrijke prints en patronen. Van doodshoofden tot prikkeldraad, rozen, en spookfiguren, de Skate Old Skool is overladen met de bekende getekende afbeeldingen van Gigliotti. Ook worden de twee klassieke Old Skool-kleuren, blauw en zwart, gesplitst door een rode jazz-streep. Voor de finishing touch zijn de binnenzolen voorzien van een brutale fullcolour-illustratie. Zowel de Skate Half Cab als de Skate Old Skool maken gebruik van de beste Vans Skateboarding-tech, zoals responsieve, losse PopCush-tussenzolen, extra geribbelde Duracap-tussenzolen en klassieke gomrubberen buitenzolen met een gripvaste SickStick-samenstelling voor een ultiem boardgevoel. 

Omdat je 'chillers' ook bij je skateschoenen moeten passen, gaat de Vans Skateboarding x Mike Gigliotti-collectie ook naar het strand met een zwarte Trek Slip-On met een all-over rode grafische print. Deze perfecte après-skateschoen heeft ook een bijpassende boardshort en een strandlaken. 

De Vans Skateboarding x Mike Gigliotti-collectie wordt uitgebracht op vans.com/skateboarding en geselecteerde Vans Skateboarding-verkooppunten op 29 juli.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE