June 15, 2022

Vans werkt samen met Elijah Berle om 30 jaar Vans Skate Half Cab te vieren  

Volledige collectie is geïnspireerd op Elijahs stijl, met Vans' iconische Half Cab in de hoofdrol

Vans Skateboarding is trots op een nieuwe samenwerking met teamskater Elijah Berle: een complete collectie ter ere van het 30-jarige jubileum van de Skate Half Cab™, met een signature-versie van de schoen als blikvanger. Elijah heeft een passie voor klassieke tatoeages, motoren, de retrosurfscene en mode uit de jaren 50 en 60. Dat is terug te zien in de bijzondere borduursels en graphics van de collectie, die ook knipoogt naar Elijahs iconische stijl en de skateschoen die niet weg te denken is uit de geschiedenis.

Elijah staat in de skatewereld bekend om zijn all-terraintalent en precieze controle. Zijn natuurlijke vaardigheden op een skateboard in combinatie met zijn niet aflatende werklust hebben hem een plaats in de top opgeleverd, terwijl hij trouw blijft aan zijn roots en altijd denkt aan degenen die hem voorgingen. Het is niet meer dan passend dat Vans dit seizoen Elijah de touwtjes in handen gaf om zijn eigen draai te geven aan de Skate Half Cab™. Hij kwam met een unieke kaki/zwarte kleurstelling als knipoog naar de toekomstige skategeneratie.

De originele Half Cab™ werd in 1992 geboren uit noodzaak. Skaters creëerden hem door hoge modellen om te bouwen tot aangepaste skateschoenen. Met niets anders dan een schaar en ducttape maakten ze onbewust 's werelds beste skateschoen. Drie decennia later is de Half Cab™ nog steeds een van de meest vertrouwde, herkenbare schoenen in het skateboarden.

De Skate Half Cab™ in de kleurstelling van Elijah Berle heeft een prikkeldraad-graphic op de suède hiel, originele Half Cab-logopatches op het bovenwerk en de tong, en Elijahs naam op het voetbed. Met DURACAP™ verstevigde materialen en een dieper profiel verlengen de levensduur van de schoen, en dankzij de energieteruggave door het PopCush™-voetbed houden de benen het langer vol. De collectie bevat ook twee extra Vans Skate Classics: de Elijah Berle Skate Old Skool in het zwart, met wit geborduurd prikkeldraad over de Sidestripe en vlammen op de teen; en de Skate Sk8-Hi Decon in het zwart, met een assortiment afneembare patches.

Elijahs ontwerpinspiratie vertaalt zich verder naar een kledingcollectie die doortrokken is van zijn Zuid-Californische stijl. Zo is er de Elijah Berle-timmermansbroek in het zwart met witte vlamdetails, een T-shirt met lange mouwen in het zwart met prikkeldraad op de mouw en gevlamde details op de borst, een geweven shirt met korte mouwen in het zwart met vlamdetails op de kraag en een op gepersonaliseerde Vans-patch op de borst, en een pet met kleurvakken en borduursels die terugverwijzen naar de collectie.  

Elijah maakt sinds 2010 deel uit van het Vans Skateboarding-team en heeft de sport voortdurend vooruit geholpen met zijn gedurfde stijl zowel op als naast het board. Elijahs invloedrijke stijl heeft hem talrijke onderscheidingen opgeleverd: hij werd uitgeroepen tot Tampa Am Winner 2010, Year's Best Am 2012 (door The Skateboard Mag) en zelfs drie keer tot Thrasher King of the Road. Onlangs was hij nog te zien in de nieuwste skateboardfilm van Vans, "Alright OK". Met zijn nieuwste collectie en signature-Skate Half Cab bevestigt Elijah zijn plaats in de skateboardgeschiedenis nog maar eens.

De Vans Skate Half Cab by Elijah Berle-collectie is nu verkrijgbaar in Vans Skateboarding-winkels en op vans.com/skateboarding

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE