VANS X COLLINA STRADA

January 31, 2023
  • COLLABORATION

Vans betreedt de wereld van Collina Strada met een collectie schoenen en kleding

Vans x Collina Strada is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 10 februari 2023

Vans, het authentieke merk voor skateschoenen, en icoon van creatieve ontdekkingen, presenteert vol trots zijn samenwerking met Collina Strada. Samen met het in New York gevestigde modelabel dat zich inzet voor authenticiteit en inclusiviteit heeft Vans voor het voorjaar van 2023 een collectie schoenen, kleding en accessoires gecreëerd.

De collectie ademt Collina Strada's kernwaarde van speelse expressie en elk item is ontworpen om individualiteit en positiviteit te benadrukken. De collectie kenmerkt zich door de bekende ontwerpen uit de wereld van Collina Strada, zoals vlinders, tekeningen uit de losse pols en psychedelische metallics, wat resulteert in een waaier aan stijlen met opvallende accenten.

"Ik ben opgegroeid in Zuid-Californië en draag al mijn hele leven Vans," zegt Hillary Taymour, creatief directeur en oprichter van Collina Strada. "Ik droeg Slip-Ons tijdens het skateboarden op de pier en naar de schuur voordat ik mijn laarzen aantrok, dus het is echt een enorme eer om een collectie met het merk te mogen maken."

De Sk8-Hi 38 DX is de eerste uitblinker van de schoenencollectie, met een bovenwerk met een vervormde vlinderprint, een zeefdruk van engelachtige bloemen op de zijkant en hakken met het Collina Strada-logo. Een ander model uit de collectie is de Classic Slip-On 98 DX met handgetekende afbeeldingen van bloemenvelden op de buitenzool en een idyllisch tafereel van een woonwijk op het canvas bovenwerk - Taymour nodigde collega-ontwerpers en bezoekers uit in de studio van Collina Strada om hun droomhuis te tekenen. De wijk die daaruit ontstond werd de print voor de collectie.

De Old Skool Vibram DX is de hekkensluiter van deze schoenencollectie, met een update van het klassieke model, compleet met een extra grote Vibram-buitenzool in metallic Citronelle. De Old Skool Vibram DX is ook verkrijgbaar in de kleur Sweet Lilac, exclusief gemaakt voor Vans-verkooppunten, Vans.com, Collinastrada.com en SSENSE.

Vans

De verbeeldingskracht van Vans x Collina Strada wordt doorgetrokken in de bijbehorende kledinglijn, met als ware blikvanger de matchende set van de Collina Strada Hoodie en Sweatpant in Sulphur Spring, gemaakt van geverfde biologische dikkere tricot en voorzien van afgeronde zomen en gebloemde oogjes. Een andere monochrome look kan worden gecreëerd met het geweven overhemd, T-shirt en sokken in Sweet Lilac, en de rugzak in Antique White, inclusief all-over tekeningen, sluit de collectie af.

De gemeenschap van Collina Strada wordt weerspiegeld in de Vans x Collina Strada-campagne, bedacht door creatief directeur Hillary Taymour en fotograaf Charlie Engman waarmee Collina Strada regelmatig samenwerkt. De Vans x Collina Strada-collectie wordt gepresenteerd te midden van een groep biggetjes, die Collina Strada's verkenning van de band tussen mens en dier in "Collina-mals" vertegenwoordigen.

Vans x Collina Strada verschijnt op 10 februari voor het eerst, tijdens de New York Fashion Week als onderdeel van de Fall/Winter 2023-show van de ontwerper, waar modellen en gasten op de eerste rij stukken uit de collectie zullen dragen.

Vans

De Vans x Collina Strada-collectie is vanaf 10 februari 2023 wereldwijd verkrijgbaar op Collinastrada.com, Vans.com en in geselecteerde Vans-winkels wereldwijd.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE