Vans Anaheim Sidewall Prints

March 16, 2021

VANS ANAHEIM FACTORY COLLECTION: SIDEWALL PRINTS

Deze throwback-collectie betoont eer aan de SoCal-roots van Vans.

Vans, het originele merk voor schoenen, kleding en accessoires voor actiesporten, betoont eer aan zijn SoCal-roots met de Anaheim Factory-collectie van dit seizoen met opnieuw uitgebrachte prints uit de jaren 70 en 80 aan de zijkant.

Vans Anaheim Sidewall Prints
Vans Anaheim Sidewall Prints

De Anaheim Factory-collectie is gemaakt voor wie van details houdt en combineert kenmerken van onze originele modellen met meer comfort. Vans haalde stijlen en prints uit de archieven en combineerde deze met de originele constructie van modellen die in de eerste fabriek in Anaheim, Californië werden geproduceerd.

De modellen in deze collectie zijn voorzien van een aantal throwback-details, waaronder 'scènes' op het rubber aan de zijkant van de schoen. De oudste dateert uit 1977 en in de jaren 80 werden ze uitgebreid met kleurrijke, grillige ontwerpen. De collectie maakt ook gebruik van originele stijlnummers en kleurenpaletten, hoogglanzende zijkanten, katoenen veters en het gewicht van de originele drilvoering. Verder voegt de OrthoLite®-binnenzool comfort toe aan de klassieke stijl.

Het pack bevat de Authentic 44 DX, het eerste model van Vans, dat ontstond toen de broers Paul en Jim Van Doren, samen met partners Gordon Lee en Serge Delia, in maart 1966 begonnen met het produceren van schoenen en deze rechtstreeks aan het publiek verkochten vanuit de Van Doren-rubberfabriek in Anaheim, Californië.

Voor de herenlijn brengen de zijkanten van de Authentic een eerbetoon aan actiesporten met retrographics uit het verleden van Vans. De vintage driekleurige illustraties beelden ski- en surfscènes uit op de kleuren wit en geel voor heren.

Vans Anaheim Sidewall Prints
Vans Anaheim Sidewall Prints
Vans Anaheim Sidewall Prints
Vans Anaheim Sidewall Prints

De dameslijn is verkrijgbaar in de kleuren smaragdgroen en blauw met kleurrijke retrohartjes en regenboogkunst aan de zijkant. De Anaheim Factory-collectie is gemaakt voor de échte Vans-liefhebber en brengt een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het merk, met ongeëvenaarde kwaliteit voor degenen die een klassieker meteen herkennen. 

De Anaheim Factory-collectie is nu online en bij geselecteerde Vans-verkooppunten beschikbaar.