January 5, 2023 | COLLABORATIONS

VANS X ALVA SKATES

Vans x Alva Skates vieren veertig jaar skateboarden

De Vans x Alva Skates-collectie is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 12 januari 2023

Vans X Alva Skate

Vans X Alva Skate

Vans, het allereerste merk skateboardschoenen en pionier op het gebied van creatieve innovatie, kondigt met trots zijn nieuwste collectie aan samen met het historisch toonaangevende skatemerk Alva Skates en Vans-teamrider Tony Alva. De collectie is geïnspireerd op Tony's fantasierijke wereld vol creatieve ontdekkingen in de kunst, de muziek en nog veel meer: 40 jaar vol creatieve skate- en andere avonturen waar fans en newbies nu van kunnen genieten.

Omdat het tijd werd voor iets geheel nieuws, verliet Tony Alva in 1977 zijn sponsor en richtte hij destijds een van de invloedrijkste skateboardmerken op, Alva Skates, vlak nadat hij Vans had geholpen bij de ontwikkeling van de allereerste skateboardschoen, de Era. Sindsdien zijn Vans en Tony twee handen op één buik en het is daarom niet verwonderlijk dat ze samen een nieuwe collectie hebben gecreëerd met een knipoog naar hun roots en een vooruitblik naar toekomstige generaties, samen met artiest DJ Javier, Vans-teamrider Bella Kenworthy en zanger KennyHoopla.

Koploper is de Authentic 44 DX Alva Skates in Brown/Pink van suède met luipaardprint, een eerbetoon aan de originele Alva Skates-boards uit de jaren zeventig. Het Alva-logo in dit ontwerp is groter dan groot en visueel vervormd: het doet meteen denken aan het logo op de Alva-skateboards van de jaren zeventig.  

We gaan tien jaar vooruit in de tijd en komen in de collectie de Authentic 44 DX Alva Skates in Halo Multi tegen, als verwijzing naar het halo-effect op de skateboards uit de jaren tachtig, met een digiprint op het canvas waarmee een snelheidseffect wordt uitgebeeld. De Authentic 44 DX Alva Skates in Navy, geïnspireerd op het heden en het spiritueel evenwicht dat Alva heeft gevonden, heeft een bovenwerk van gewatteerd canvas met een witte lotusprint en rustige, aardse kleuren.

De collectie bestaat verder uit een Alva Skates-fleecetrui met ronde hals, een ‘Off the wall’-T-shirt met korte mouwen, een cargobroek met losse pasvorm en een kaki vissershoedje met pins van Alva Skates en Vans.

De Alva Skates-collectie is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 12 januari 2023 bij Vans-verkooppunten en op Vans.com.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE