Vans Skateboarding en Nick Michel presenteren een nieuwe Skate Classics-collectie

August 7, 2023
  • SKATEBOARDING

Michel is het boegbeeld van een nieuwe generatie skaters aan de Amerikaanse westkust. Hij speelt een steeds belangrijke rol en dat is goed te merken aan zijn nieuwe Vans Skateboarding-collectie, met de Skate Old Skool, de Skate Half Cab ‘92 en kleding.

Nick Michel heeft een andere kijk op skateboarden en die denkwijze zien we terug in zijn manier van skaten. Deze in Las Vegas geboren en in Los Angeles woonachtige skater van het Vans Skateboarding-team heeft een unieke skatestijl: vloeiend zonder opzichtig te zijn en technisch complex maar ook harmonieus, zoals te zien is in zijn talloze memorabele video's.

Michel geniet wereldwijd bekendheid binnen de skatecommunity, maar hij blijft bescheiden en trouw aan dezelfde groep waar hij altijd mee omging, wat op zijn minst opvallend is voor een rijzende ster. Kortom, Michel is er vooral goed in om moeilijke dingen gemakkelijk te laten lijken, of het nu om skaten gaat of niet. Die houding komt tot uiting in zijn nieuwe collectie bij Vans Skateboarding met speciale uitvoeringen van de Skate Old Skool en de Skate Half Cab ‘92, naast een zesdelige kleding- en accessoirecollectie.

Michels eigen versies van de Skate Old Skool en de Skate Half Cab '92 hebben allebei een rijke bruine tint als basiskleur die op verschillende manieren wordt geaccentueerd. De Skate Old Skool heeft witte verbindingsstrips, witte jazzstrepen en witte veters, terwijl de Skate Half Cab '92 marineblauwe verbindingsstrips en tweekleurige veters heeft.

Naast de strakke kleurstellingen zijn beide paren voorzien van artwork dat ontworpen is door een van Michels vrienden: een speciale afbeelding op de tong en een volledig gekleurde binnenzool bij de Skate Old Skool en een uniek embleem op de hiel van de Skate Half Cab. Kijken we naar de prestaties, dan zien we dat elke schoen is uitgerust met de beste technologie van Vans Skateboarding, van een PopCush™-binnenzool die maximaal energie teruggeeft tot een duurzame Duracap-onderlaag en een buitenzool van SickStick™-rubber voor meer grip.

Bij deze schoenen hoort een compacte kledinglijn. De Check-5 Loose TPRD Denim broek is gemaakt van een zware kwaliteit denim en heeft logo's van de collab, terwijl het gewoven shirt met korte mouwen een speciaal ontworpen ruitpatroon en een relaxte pasvorm heeft. Verder vinden we in de collectie een thermoshirt met lange mouwen, een pullover, een T-shirt met korte mouwen en een Disorder Plus-rugzak met een inhoud van 24 liter, een gewatteerd laptopcompartiment, interne opbergvakken en meer, allemaal met artwork van Michels goede vriend Sam Acosta.

Vans

De Skate Classics-collectie van Vans Skateboarding en Nick Michel is vanaf vandaag verkrijgbaar op vans.eu/skate en bij geselecteerde Vans Skateboarding-verkooppunten.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE