November 23, 2022 | SKATEBOARDING

Vans Skate Half Cab ‘92 GTX

Vans sluit de 30e verjaardag van de Half Cab af door erfgoed en innovatie te vieren met de Skate Half Cab '92 GTX

De Vans Half Cab '92 GTX is vanaf 23 november 2022 wereldwijd verkrijgbaar bij geselecteerde Vans Skateboarding-retailers

Holly Humberstone For “Classic Since Forever” Campaign

Holly Humberstone For “Classic Since Forever” Campaign

Vans Skateboarding viert met trots 30 jaar Half Cab™ met de Skate Half Cab™ '92 GTX - een knipoog naar de toekomst van het model. Het afgelopen jaar bracht Vans een eerbetoon aan de Half Cab, ter ere van de dertigste verjaardag van de iconische schoen. De Skate Half Cab '92 GTX vormt het hoogtepunt van de feestelijkheden en symboliseert de volgende generatie van de schoen en het skateboarden.

De originele Half Cab™ werd in 1992 geboren uit noodzaak. Skaters creëerden hem door hoge modellen om te bouwen tot aangepaste skateschoenen. Met niets anders dan een schaar en ducttape maakten ze onbewust 's werelds beste skateschoen. Creativiteit lag aan de basis van de Half Cab en dertig jaar later is het diezelfde creativiteit die het skateboarden aantrekkelijk houdt. Vans bouwt verder aan dit erfgoed met de Skate Half Cab™ '92 GTX, een winterklassieker die voortkomt uit het innovatieve dna van Vans Skateboarding.

'Twijfel nooit aan de kracht van schaar en ducttape'

De Skate Half Cab™ '92 GTX is een moderne versie van een van de invloedrijkste skateschoenen aller tijden, gemaakt van hoogwaardige materialen en met een Gore-Tex-constructie speciaal voor skaters. Met een volledig herzien bovenwerk met voorgevormde hielkappen, ingesloten tongbanden en een nieuwe DURACAP-underlay, biedt de schoen de perfecte pasvorm met ademend vermogen en stevigheid waar skaters die het meest nodig hebben. De tweedelige stootrand, met extra bescherming op de tenen, zorgt voor een beter boardcontact, en de vernieuwde zool is versterkt met een SickStick-rubbersamenstelling en een interne hakschacht voor extra grip, boardgevoel, ondersteuning en duurzaamheid.

De zijwandafwerking, gecombineerd met grafische elementen zoals de kenmerkende Checkerboard-vlag van Vans en Skateboarding-graphics, voegt onmiskenbare authenticiteit en subtiele verschillen toe die deze iconische stijl versterken. De bijbehorende kledingcollectie bestaat uit een ruimvallende hoodie voor over het hoofd, een loose-fit broek, OTW-T-shirt met korte mouwen en een vintage pet van zachte stof, allemaal in zwart en met het originele Half Cab™-logo.

In 1989 introduceerden Vans en skateboardlegende Steve Caballero de eerste signature skateschoen, de Caballero. In de daaropvolgende jaren pasten skateboarders als echte doe-het-zelvers het silhouet aan door de wattering van het hoge model weg te snijden zodat het beter aan hun behoeften voldeed. Ze verlegden grenzen en maakten de weg vrij voor vooruitgang en creatieve expressie. De Half Cab™ was geboren.

Dit jaar viert Vans de creatieve spirit van skateboarders en het dertigjarig bestaan van een icoon dat de cultuur binnen en buiten het skateboarden heeft beïnvloed. We lanceren Half Cab™-modellen, er zijn het hele jaar door spannende samenwerkingen en we brengen een driedelige contentserie uit die het verleden, heden en de toekomst van het model belicht. Kijk het hele jaar regelmatig op Vans.com/HalfCab voor meer informatie.

De Skate Half Cab '92 GTX is vanaf 23 november 2022 wereldwijd verkrijgbaar bij Vans Skateboarding-retailers en op Vans.com/Skateboarding.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE