October 26, 2022 | SKATEBOARDING

CUT DOWN AFLEVERING DRIE

Vans presenteert aflevering 3 van 'Cut Down: 30 Years of the Half Cab'

Toekomstige skateboardgeneraties kijken naar de evolutie van de Half Cab en het erfgoed van deze schoen.

CUT DOWN: 30 Years Of The Vans Half Cab | Episode 3: Cab Legacy | Skate | VANS

CUT DOWN: 30 Years Of The Vans Half Cab | Episode 3: Cab Legacy | Skate | VANS

Vans, al meer dan 50 jaar wereldleider op het gebied van skateboarden, presenteert met trots de derde aflevering van Cut Down: 30 Years Of The Half Cab, de nieuwste aflevering in een driedelige serie waarin de invloed en veerkracht van de meest iconische skateschoen aller tijden wordt gevierd.

Vans werkte voor deze serie samen met de befaamde documentairemaker Patrick O'Dell. Hij neemt de kijkers mee op reis, vanaf het 'schaar-en-ducttape'-begin van de Half Cab tot het hoogtepunt van vert- en street-skating, en belicht de invloed van het model op de huidige generatie skateboarders.

De Half Cab staat voor een vrije en onbevangen vibe. Hij is van de jeugd, van de toekomstige generaties, van de vernieuwers die steeds weer de grenzen van het skateboarden verleggen. In aflevering 3 praten skatelegendes en de nieuwe generatie aanstormend talent over de betekenis van de Half Cab voor het erfgoed van het skaten en de blijvende invloed van de schoen, zoals blijkt uit de skateboardkunsten van onder anderen Una Farrar, Daiki Hoshino, Pedro Delfino en Nick Michel.

Skaters uit alle tijdzones en generaties voelen zich aangetrokken tot de Half Cab, een duidelijke erkenning van het iconische ontwerp en de functionaliteit van de schoen. Dankzij een feilloos en solide ontwerp is dit model door de jaren heen van fundamenteel belang geweest voor het skateboarden en de evolutie van de skateboardcultuur.

Fotografe Atiba Jefferson vat het karakter van de Vans Half Cab goed samen: "Als je weet dat je een goed product maakt, blijf er dan bij en verander nooit, wat de trends ook zijn. Een goed product komt altijd terug en dat is gebeurd met de Half Cab."

Kijk naar aflevering drie van Cut Down: 30 Years of the Vans Half Cab op vans.com/HalfCab.
Hou vans.com/HalfCab altijd in de gaten voor meer informatie over nieuwe productdrops, collabs en content.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE