Vans Old Skool: Productgids

De Old Skools, een ontwerp van de oprichter van Vans, Paul Van Doren, verschijnt voor het eerst in 1977 in het straatbeeld. Dit was de eerste schoen met een streep aan de zijkant en werd dankzij het casual lage ontwerp en 'jazz stripe' een iconisch model.

Door de vele vlakken in verschillende materialen en de onbewerkte dikke rubberen zolen, was de populariteit van de Old Skools voor een deel te danken aan het feit dat ze zo goed te personaliseren waren. Skateboarders, punkrockers en andere Vans-liefhebbers hadden alleen maar een zwarte stift nodig om hun Old Skools persoonlijk te maken, bijvoorbeeld door hun naam op de zijkant te schrijven.

Het iconische ontwerp en de personaliseerbare stijl van de Old Skools maken dat ze tegenwoordig nog steeds zo populair zijn. Dus of je nu op het punt staat je eerste paar te kopen of al Old Skool-fan bent, je vindt hier alles wat je over deze veelzijdige sportschoen moet weten.

Waar zijn Vans Old Skools van gemaakt?

Vans Old Skools zijn gemaakt van een combinatie van suède en canvas, met een buitenzool van rubber in wafelpatroon. Dit, plus de verstevigde neus en ondersteunde verdikte rand, maakt de Old Skools niet alleen heel duurzaam maar ook stijlvol. Die kenmerken hebben dit ontwerp populair gemaakt bij bepaalde groepen, bijvoorbeeld bij skateboarders op zoek naar stijlvolle en tegelijk functionele streetwear bestand tegen dagelijks gebruik.

De Old Skool (voorheen Vans #36 genoemd) is inmiddels niet alleen meer een model met verschillende vlakken, brede zool en unieke streep langs de zijkant, maar een iconische lage veterschoen die een van de topmodellen van Vans is geworden. Bovendien zijn ze helemaal aan je persoonlijke stijl aan te passen, met talloze mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

In welke stijlen zijn de Vans Old Skools verkrijgbaar?

Vans Old Skools zijn in heel veel verschillende stijlen verkrijgbaar. Wat Old Skools gemeen hebben is de unieke authentieke uitstraling die door iedereen wordt herkend, maar daarnaast zijn er ontwerpen beschikbaar met specifieke kenmerken die helemaal bij jouw unieke stijl passen.

En als je heel erg van comfort houdt, zijn de ComfyCush Old Skools de zachtste en dikst gevoerde schoenen van deze serie. De zool van schuim en rubber geeft meer dan voldoende grip, is duurzaam en geeft het gevoel alsof je over wolken loopt. Maar als je een zool wilt die ultieme grip levert, met de look van de oorspronkelijke Old Skools is het klassieke en duurzame Gumsole-ontwerp het overwegen waard.

Bepaalde Old Skool-stijlen zijn verder ontwikkeld op basis van behoeften van Vans-liefhebbers. Het Skate-ontwerp ziet er misschien hetzelfde uit als andere Old Skools-modellen, maar de robuustere DURACAP-onderlaag, de SICKSTICK-zolen van natuurrubber en het POPCUSH-dempingsmateriaal zorgen ervoor dat skaters betere prestaties ervaren met dezelfde iconische look. Als je liever op twee wielen rijdt, zijn de BMX Old Skools een goede keuze dankzij de unieke WAFFLECUP-constructie, DURACAP-onderlaag en een zool van natuurrubber voor een geweldig pedaalgevoel, grip en duurzaamheid.

Voldoen aan de behoeften van onze planeet en die van onze fans is een prioriteit voor ons. Daarom hebben we de Eco Theory-collectie ontwikkeld. Door de suède en canvas bovenkant te vervangen door duurzamer organisch geteeld katoen, veters van hennep en een zool van 100% natuurrubber, hebben we een natuurvriendelijkere variant van het origineel gemaakt.

Naast de standaardcollectie zijn de meeste modellen ook verkrijgbaar als Custom variant. Dat betekent dat je de stijl van jouw voorkeur kunt kiezen en eigen artwork, prints, patronen en zelfs foto's kunt toevoegen om echt een uniek paar Old Skools te creëren.

Leeftijd en geslacht

Het casual, comfortabele ontwerp van Old Skools maakt deze schoenen geschikt voor bijna elke leeftijd en geslacht. Met collecties voor mannen, vrouwen en unisex, zijn Old Skool-schoenen verkrijgbaar in de maten 34,5 tot 50, plus veel halve maten. Als je op zoek bent naar schoenen voor kinderen of peuters, zijn daarvoor ook veel volwassen modellen beschikbaar, voor de leeftijden één tot vier en vier tot acht. Bovendien zijn er ook modellen met klittenband zodat ook de kleinste avonturiers in het gezin comfortabel rond kunnen huppelen en er ook nog eens cool uitzien.

Kleuren en ontwerpen

Ze zijn ontworpen op authenticiteit en zijn personaliseerbaar – er is grote keuze aan patronen bij de standaard Old Skool-collecties. Van zwart tot oranje en unikleuren tot schaakbord-, luipaard- en tie-dyeprints – er is volop keuze aan ontwerpen. Bovendien kun je met de Customs-optie bij de meeste modellen, je Vans Old Skools echt uniek maken door eigen patronen, prints of artwork toe te voegen.

Hoe valt de maat van Vans Old Skools?

De modellen van Vans Old Skool zitten over het algemeen goed op de maat. Je hoeft de meeste modellen daardoor niet groter of kleiner te bestellen. Maar als je wat bredere voeten hebben, kun je overwegen om een halve of hele maat groter te bestellen of om te kiezen voor de optie met verschillende breedtematen bij de Customs-modellen, vooral als je het Tapered-model van de Old Skools wilt bestellen.

Waar kun je Old Skool Vans bij dragen?

Old Skool Vans zijn uniek en personaliseerbaar en daarmee perfect om zowel casual als smart casual te dragen. Het klassiek monochrome ontwerp is een van de meest veelzijdige modellen. Je kunt ze combineren met jeans, chino’s of een rok voor een stijlvolle en tegelijk comfortabele look.

Maar je kunt ook Old Skools met een patroon bij een gekleurde broek of short dragen als een soort statement-streetwear. Welk model je ook kiest, met de frisse, coole look van Old Skools maak je eigenlijk elke outfit wel compleet.

Vans Old Skools veteren

Er zijn drie manieren om je Old Skools te veteren waarmee je schoenen comfortabel zitten en er mooi uitzien: kruislings veteren, recht veteren en ritsveteren. En als je naar het skatepark gaat of op je fiets springt en niet over je veters wilt struikelen, kun je ze ook nog verbergen. Old Skools zijn helemaal ontworpen op aanpasbaarheid en de manier waarop je ze vetert, is ook een manier om ze echt van jou te maken.

Vans Old Skools schoonmaken

Hoe je je Old Skool Vans schoonmaakt, hangt van het materiaal af waarvan ze gemaakt zijn. Als ze van leer of suède zijn, wordt aanbevolen om speciale reinigingsproducten te gebruiken voor een optimaal resultaat. Bij canvas of katoen krijg je de meeste vlekken er wel uit met een warm sopje, maar er zijn eventueel ook vlekverwijderingsproducten verkrijgbaar om vlekken er nog beter uit te krijgen.

Om de witte strook onderaan de schoenen schoon te houden, adviseren we witte azijn, citroensap, alcohol of aceton te gebruiken. Plak het andere materiaal van de schoen wel eerst met afplaktape af. Breng het reinigingsproduct van jouw keuze met een zachte borstel aan en veeg het daarna grondig af met een schone vochtige doek.

Baking soda en milde reinigingsmiddelen zijn het best om de binnenkant van je Vans op te frissen, maar laat de schoenen daarna helemaal aan de lucht drogen voordat je ze weer aantrekt. Wij raden wassen in de wasmachine niet aan omdat je Vans daardoor beschadigd kunnen raken.

Wat is jouw favoriete Old Skool-style?

Old Skools zijn ontworpen op comfort en personaliseerbaarheid en daarmee een unieke en iconische sportschoen voor elke dag. Dus of je nu je weekenden in het skatepark, op de BMX-baan of op de stoep doorbrengt, je vindt zeker jouw ideale stijl tussen onze verschillende collecties.