Hoe repareer je gescheurde Vans?

Heb je je favoriete paar Vans-schoenen versleten en weet je niet goed hoe je die scheur moet repareren? Maak je niet druk - het motto van Vans, "Off The Wall" is hard en snel skaten. Van duct tape tot schoensmeer, laten we eens kijken hoe je je Vans kunt repareren zodat ze weer tegen een stootje kunnen in het skatepark.

Hoe repareer je Vans-schoenen

Wanneer je Vans scheuren, zou je kunnen denken dat je je schoenen niet meer kan repareren. Maar voordat je je favoriete schoenen in de afvalcontainer gooit, kun je overwegen je schoenen te repareren om ze een tweede leven te geven, je budget te optimaliseren en afval te verminderen. Nederland is per slot van rekening een grote producent van textielafval.

Met een klein stukje duct tape, isolatietape of een likje schoenlijm kun je je schoenen in een paar eenvoudige stappen repareren. Hier lees je hoe je een gat in je Vans repareert:

  1. Bereid je materialen voor: Voordat je je gescheurde klassieke skate schoenen repareert, is het van cruciaal belang om het oppervlak van het canvas schoon te maken. Verwijder eerst de veters en meng een paar druppels afwasmiddel met ongeveer twee kopjes warm water in een kom. 

    Neem vervolgens een tandenborstel of een andere kleine borstel en dip deze voorzichtig in het water. Borstel de boven- en zijkanten van elke schoen om overtollig vuil te verwijderen. Als je de buitenkant van elke schoen grondig hebt gereinigd, laat je ze drogen op een koele plaats.

  2. Verwijder overtollige draden: Eens de schoen helemaal droog is, kan je voorzichtig de gerafelde draden rondom de scheur verwijderen.

  3. Experimenteer met schoenlijm: Als de scheur met schoenlijm kan worden gerepareerd, plaats dan wat schoenlijm op een stukje karton. Doop vervolgens een wattenstaafje in de lijm en breng deze voorzichtig aan op de scheur. Wees uiterst voorzichtig om de randen van de scheur symmetrisch te houden. In sommige gevallen kan het zijn dat de scheur niet plat is. Als dat het geval is, kun je een tandenstoker op het gebied laten rusten voordat je de lijm laat drogen.

  4. Oplappen zonder problemen: Als de scheur wat extremer is, kun je overwegen om in een stuk stof te gebruiken als patch. Knip gewoon een stuk canvas of stof dat groter is dan de scheur zelf. Lijm de stof vervolgens op het canvas over de scheur heen. Aarzel niet om een persoonlijk accent aan te brengen, door bv. stof met een motief te gebruiken!

  5. Ga aan de slag: Als je scheur opgelapt is, kan je je nieuwe skate- of slip on schoenen trakteren op een nieuw paar veters.

Hoe repareer je de schoenzool van je Vans

De beste manier om de onderkant van je Vans-zool te repareren is door deze met speciale lijm te herstellen. Elke lijm voor rubber of cement zal goed werken.

Alle Vans worden gemaakt door middel van een uniek vulkanisatieproces waarbij de onderdelen van de schoenen met hitte aan elkaar worden gesoldeerd. Het resultaat is dat de rubberen zool van de schoen gevulkaniseerd wordt en de bovenkant van de schoen aan het canvas gesmolten wordt.

Bij langdurig gebruik kan de zool van je Vans loskomen van het canvas bovendeel. Lijm de losgekomen delen gewoon opnieuw vast, en klaar is Kees! We raden je aan contactlijm te gebruiken voor een duurzame en langdurige oplossing. Als het echt niet anders kan, dan is secondelijm of iets dergelijks een uitstekende noodoplossing.

En tot slot, als je net een gloednieuw paar Vans hebt gekocht, kan je ze best beschermen met onze Vans Shoes Care Canvas Kit (zelfs verkrijgbaar in reisformaat).

Waar wacht je nog op? Lap je skate schoenen vandaag nog op, en ga er dan weer tegenaan met je Vans aan je zijde.

Houd er rekening mee dat zelfreparaties van elke vorm garantie ongeldig maken.