De beste Vans-tassen voor het nieuwe schooljaar

Een nieuw schooljaar betekent dat het tijd is om de perfecte schooltas te vinden, zodat je weer goed voorbereid aan de slag kunt. In deze gids vind je onze aanraders uit het Vans-assortiment en gaan we dieper in op alle belangrijke kenmerken om rekening mee te houden bij het kiezen van een rugzak.

De beste schooltas

Om de beste schooltas te kiezen, moet je nadenken over de grootte van de tas, de indeling en de manier van dragen. Bedenk eerst wat je precies moet meenemen. Leg alles voor je op tafel om te beginnen. Gebruik onze checklist om zeker te zijn dat je over alles hebt nagedacht:

 • Inhoud – zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt ook past in je schooltas. De meeste schooltassen hebben een inhoud van minder dan 30 liter.
 • Vakken – voor een laptop of tablet is een gewatteerd vak nodig ter bescherming. Verschillende vakjes in de tas houden alles overzichtelijk, maar nemen ook ruimte in beslag.
 • Ontwerp – de meeste schooltassen hebben de vorm van een rugzak, schoudertas of crossbody. Een rugzak draag je met twee schouderbanden, terwijl een crossbodytas een enkele band heeft die over één schouder hangt en kruislings over het lichaam loopt. Een schouder- of draagtas hangt aan één schouder en wordt langs het lichaam gedragen.
 • Pasvorm – bij zwaardere tassen en langere schooldagen zijn comfortabele banden en vulling wel zo prettig. Rugzakken en crossbodytassen moeten nauw aansluiten op het lichaam om ongemak tijdens het lopen te voorkomen.
 • Kenmerken – denk aan extra kenmerken zoals externe zakken voor waterflessen of andere spullen waar je snel bij moet kunnen.
 • Stijl – kies een kleur en stijl die bij je past en waar je graag elke dag mee naar school gaat.
 • Duurzaamheid – een goede schooltas is bestand tegen slijtage, waaronder blootstelling aan regen, zon en dagelijks gebruik.

Een schooltas uitkiezen

Bij het kiezen van een schooltas is het belangrijk rekening te houden met stevigheid, grootte en stijl. Klassieke schoolrugzakken met twee schouderbanden zijn populair en komen in vele kleuren en modellen die passen bij je persoonlijke smaak. Denk na over wat er allemaal in de tas gaat om te bepalen welk formaat je nodig hebt. 

Tassen die over één schouder worden gedragen zijn snel te openen, maar zijn niet aan te raden voor zware belasting, omdat ze rug- en nekpijn kunnen veroorzaken. Als je veel boeken of spullen moet dragen, zorgen de twee schouderbanden van een rugzak ervoor dat de last gelijkmatiger wordt verdeeld.

Stevigheid is ook belangrijk, aangezien de tas dagelijks zal worden gebruikt. Bij het kiezen van een kleur en stijl moet je gaan voor iets dat veelzijdig is en dat bij verschillende outfits past.

Vans schooltassen

De schooltassen van Vans zijn populair vanwege de combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en tijdloze stijl. Het streven naar robuuste constructies is voortgekomen uit onze skatecultuur en zit in ons DNA, terwijl de Vans-stijl direct en overal ter wereld herkenbaar is. 

Dankzij een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen is er voor elke scholier een geschikte tas die past bij zijn of haar persoonlijke stijl en smaak. Meerdere vakken en compartimenten zorgen ervoor dat je de hele dag door alles kunt vinden, vooral als je veel boeken, mappen en andere schoolspullen bij je hebt.

Alle Vans-tassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en lang meegaan. Ze zijn bestand tegen slijtage door dagelijks gebruik, waaronder blootstelling aan het weer en veelvuldig gebruik in drukke omgevingen. 

Vans biedt schooltassen in diverse stijlen zodat je altijd wel iets vindt dat bij je past:

 • Rugzakken: Vans-schoolrugzakken zijn populair bij scholieren van alle leeftijden. Ze komen in vele kleuren en stijlen met kenmerken als gewatteerde schouderbanden, meerdere vakken en waterfleszakken.
 • Crossbodytassen: Vans-crossbodytassen zijn een geweldige optie voor scholieren die de voorkeur geven aan kleinere tassen. Ze zijn ontworpen om kruislings over het lichaam gedragen te worden zodat je er snel gemakkelijk bij kan.
 • Draagtassen: Vans-draagtassen zijn een veelzijdige optie voor scholieren die op verschillende dagen verschillende spullen moeten meenemen. Het klassieke ontwerp is gecombineerd met de kenmerkende Vans-stijl.
 • Sporttassen: Deze grotere tassen zijn handig voor het meenemen van sportuitrusting of andere grote spullen. Let op de verstelbare Vans-skateboardbanden.

Back to School

Het kiezen van de juiste schooltas voor het nieuwe schooljaar is een belangrijk moment voor scholieren. Zorg dat je het nieuwe schooljaar goed begint en kies een stevige, functionele boekentas die prettig draagt en er fantastisch uitziet. Naast het uitgebreide assortiment Vans-tassen vind je bij ons ook alle andere schoolbenodigdheden, zoals kleding, schoenen en accessoires. Bekijk het hele Vans back-to-school assortiment en vind alles wat je nodig hebt.