Hoe hoog zijn low-tops, mid-tops en high-tops?

Wanneer we het hebben over epische schoenen, dan moeten we het ook over de hoogte van je schoenen hebben. Lage schoenen of low-tops zijn de standaard voor dagelijks gebruik. Mid-tops komen niet hoger dan de enkel, terwijl high-tops het hoogst zijn en volledig over de enkel komen. Of je nu aan het skaten bent of op de fiets zit, denk goed na welke schoenen het best bij jou en bij het seizoen passen.

Van laag tot middel tot hoog, ga de straat op met de juiste schoenen aan je voeten. Herdefinieer de sneaker cultuur met de iconische zijstreep van Vans en omarm de belangrijkste kenmerken van goede sneakers, zoals een duurzaam suède bovenwerk en een gewatteerde lip.

Als je betere ondersteuning zoekt tijdens het skaten, ga dan voor een paar met een gewatteerde kraag en hielstukken voor extra flexibiliteit. Bovendien zit je altijd goed met onze kenmerkende gevulkaniseerde buitenzool met wafelpatroon. In welke hoogte je ook investeert, kies voor uitrusting van het hoogste niveau.

Nog altijd op zoek naar je nieuwe paar skate schoenen? Wij hebben alvast het onderzoek voor je gedaan. Of je nou kapitein achtertuin bent of chef avonturier, trek je Vans aan en geniet van je omgeving.

Wat zijn low-top schoenen?

Low-top schoenen zijn schoenen die niet op of over de enkel komen. Ze hebben een minimaal ontwerp en geven maximale ondersteuning. De meeste mensen noemen ze low-tops en soms zelfs “lows”. De low-top is een must voor elke garderobe.

De beste low-top sneakers hebben een sterke canvas en suède bovenrand met gewatteerde kragen voor extra ondersteuning. Onze schoenen kunnen dagelijks gebruik aan en de teenbeschermers zorgen ervoor dat je er de skatebaan mee op kunt gaan.

Een investering in de Old Skool is altijd een goede keuze, of je nou net begint of al meerdere jaren ervaring hebt. Deze klassieke schoen was de eerste die onze iconische streep vertoonde. De schoen is beschikbaar in heel wat kleuren en maten. Ontelbare pro’s en skaters hebben deze klassieker al gedragen.

Twijfel niet om je eigen kleurencombinatie te kiezen. Neem je stijl over uit je schetsblok en je ontwerpt ligt binnen een paar weken bij je thuis. Kies voor een custom design.

Wat zijn high-top sneakers?

High-top sneakers komen tot over je enkel. Ze werden beroemd gemaakt door basketballers die de grip van de schoen konden waarderen. Wel worden high-tops nog vaak verward met de mid-tops. Wil je zeker weten dat je schoen volledig vast zit om je voet? Kies dan voor de high-top sneaker opties.

Als je vroeger al gek was op Air Jordans, kies dan voor de klassieke iconische Vans high-tops. Deze SK8 Hi schoenen hebben het legendarische veter profiel geïnspireerd op de klassieke Old Skool stijl.

High-tops worden vaak gezien als basketbalschoenen, maar hou in gedachten dat ze ook stijlvol zijn en skateboarden goed aankunnen. Een gevoerde stof om de enkel kan je beschermen tegen stoten van het springen en vliegen op de skatebaan.

Er is al langer een debat gaande of de hoogte van de schoen impact heeft op de prestaties. In realiteit hangt dit natuurlijk af van je eigen ervaring op de skatebaan. High-tops staan bovenaan de lijst omdat ze schokabsorberend zijn en extreem duurzaam. Hoewel de schoen minder flexibiliteit biedt, zullen je enkels maximaal beschermd zijn, ook als je skateboard erlangs schaaft terwijl je een lastige trick aanpakt.

Hoge sneakers hebben een veelzijdig ontwerp dat je bij zowat elke outfit kan dragen. Onze high-tops zijn gemaakt om je te ondersteunen terwijl jij blijft presteren. Of je nu een low of high-rider bent, investeer in een paar schoenen dat bij elk seizoen past.

Of je nou de voorkeur geeft aan strakke kleding of een casual losse look, omarm in ieder geval het board gevoel met de high-tops van Vans. Zo ben je altijd klaar voor het weekend.

Zijn high-tops of low-tops beter?

De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur. Vind de beste skate schoen voor jou, afhankelijk van flexibiliteit en pasvorm. Low-top sneakers zijn vaak lichter maar ondersteunen je minder. High-tops kunnen beter schokken absorberen bij zwaardere impact.

Er is ook een debat gaande met de vraag of de hoogte prestaties beïnvloedt. Dankzij het flexibele ontwerp kun je low-tops zowel op en naast je skateboard dragen. Bij low-tops train je je enkels ook meer omdat ze niet in de schoen zitten en dus harder moeten werken. Helaas beschermt een low-top je enkels niet tegen dagelijkse schokken en stoten.

High-tops zoals de SK8 Hi schoenen geven je enkel gewatteerde bescherming bij elke sessie. Daarnaast geeft het duurzame canvas en suède de schoen zelf ook een duurzamer profiel.

Van mountainbiken tot skateboarden, de extra hoogte van de high-tops kan wat extra bescherming bieden en stijl aan je outfit toevoegen. Maar sommige skaters en kortere mensen vinden low-tops fijner omdat je benen korter kunnen lijken als je high-tops draagt.

Los van of je kiest voor high-tops of low-tops, een klassiek paar Vans is onmisbaar voor elke skater. Comfortabel, iconisch en gemaakt om niet kapot te gaan, deze schoenen helpen jou om je volgende tricks nog sneller onder de knie te krijgen.

Zijn high-tops goed voor skaten?

Jazeker. High-tops zijn een uitstekende opties voor herhaaldelijk lange sessies in het skatepark. Een hogere schoen biedt extra bescherming en stabiliteit. Je hoeft een stuk minder bang te zijn voor broze enkels, dankzij de extra kussens en hun schokabsorberende werking.

Het beste van alles? Deze schoenen houden je voeten warm, zelfs in temperaturen waarbij je het niet zou verwachten. Veel skate pro’s kiezen voor high-tops omdat ze extra ondersteuning bieden aan je enkel en je huid beschermen. Ze zullen een botbreuk niet tegengaan, maar de schoen zal zeker beschermen tegen nare schaafwonden door asfalt.

De overgang van technische trucs in het skatepark naar brunchen met je vrienden gaat gemakkelijk met Vans. De tijdloze look kan de hele dag door in je voordeel werken. Investeer vandaag in een paar voor een klassieke stijl die duurzaam comfort biedt. Daarna duik je gewoon weer het skatepark in voor je volgende sessie.

Beschermen high-tops tegen kneuzingen van de enkel?

Jazeker, high-tops bieden extra ondersteuning tegen vervelende kneuzingen. Geen enkele schoen kan je beloven dat je zonder schrammen en kneuzingen het park uitloopt, maar high-top sneakers bieden extra wattering en schokabsorberende materialen, zelfs als je ze vaker draagt. Zo kan je verwondingen en enkelblessures tegengaan.

Een pro in high-tops kan hoog springen. Als je board tijdens de sprong ineens tegen je draait, ga dan blauwe plekken tegen met de suède bovenzijde en kraag van de high-tops.

Houd er rekening mee dat het risico op blessures ook sterk afhangt van je eigen kracht en kennis. High-tops kunnen je op lange termijn zeker ondersteunen, maar kunnen ook je bewegingsvrijheid beperken. Hierdoor bouw je minder snel sterkere spieren op in je enkels.

Bouw veerkracht op en wees klaar voor het leven ‘off the wall’. Of je nu op zoek bent naar stevige low-tops of graag een hoger model wilt hebben, wij hebben het aanbod voor je. Trek vandaag nog een paar Vans aan en omarm je volgende avontuur.