http://s7d2.scene7.com/is/image/VansEU/header

Zijn Vans vegan?

Een veganistisch leven leiden is makkelijker dan ooit tevoren. Merken luisteren naar de consument en creëren meer opties voor mensen die duurzamer willen eten, winkelen en leven. Het aanmoedigen van onze klanten in het maken van zulke keuzes is al sinds onze lancering in 1966 een prioriteit voor Vans.

Veganisme is een manier van leven die erop gericht is om alle vormen van dierlijke uitbuiting uit te sluiten op het vlak van voeding, cosmetica en kleding. Dit betekent dat een veganistische levensstijl veel verder gaat dan het vermijden van vlees, eieren, zuivel of honing. Veganisten zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat ze geen cosmetica kopen die dierlijke producten bevatten, zoals karmijn, bijenwas of vetten, en kleding die wol, zijde of bont bevat. Als lifestyle merk richten we ons op het ondersteunen van de keuzes die onze klanten maken op het gebied van levensstijl en tijdsinvulling. Onze schoenen zijn een weerspiegeling van die levensstijl en onze klanten komen uit alle lagen van de bevolking.

We laten ons dus inspireren door de levensstijl van onze klanten, maar we hopen hen ook te inspireren. Het beschermen van de planeet is een van de manieren waarop we het goede voorbeeld geven en betrokken zijn met de toekomstige generaties. We blijven niet alleen veganistische skateschoenen verkopen, maar we zijn ons ook bewust van de impact die we hebben op het milieu en van de kwaliteit van de materialen die we in onze schoenen gebruiken. Dit betekent dat onze klanten genieten van een duurzame, vegan skateschoen van de hoogste kwaliteit, met een ontwerp dat perfect past, jarenlang meegaat en staat voor een eigen, unieke stijl. Omdat we mensen steunen die graag 'Off the Wall' leven, vraagt men ons vaak of we vegan schoenen in ons assortiment hebben.

 

Are Vans Vegan?


Zijn Vans veganistisch?

De meeste stijlen van schoenen in de Vans Classic Collection zijn verkrijgbaar in vegan-friendly stijlen en kleuren. Door ervoor te kiezen om schoenen uit een canvas materiaal te kopen in plaats van leer, kun je nog steeds Vans skateschoenen kopen, zonder dat er dierlijke producten zijn gebruikt. Andere vegan opties vind je bij enkele van onze best verkochte stijlen in onze meest populaire kleuren.

 

Are Vans Vegan?


Onze lijst van veganistische schoenen bevat de Classic AuthenticClassic Slip-OnAuthentic Lo Pro en Classic Era, die allemaal geschikt zijn voor vegans wanneer je kiest voor de canvas-variant in plaats van leer of suède. Onze Custom Slip-Ons zijn vegan, net als de Authentic en Era styles. Onze Canvas Sk8-Hi in ‘True White’ zijn ook vegan en onze Old Skool schoenen zijn ook verkrijgbaar in een veganistische versie. 

We hebben nog andere stijlen beschikbaar die veganistisch-vriendelijk kunnen zijn. Als je geïnteresseerd bent in een specifieke stijl die hier niet vermeld staat, neem dan gerust contact op met een van onze Service Specialists. Let wel op, we vernieuwen onze stijlen en kleurstellingen voortdurend en houden helaas geen inventaris bij van artikelen uit de eerdere seizoenen. Als je iets ziet wat je leuk vindt, raden we je aan het nu te kopen omdat we niet kunnen garanderen dat we ze in de toekomst nog kunnen maken.

 

Waarvan zijn Vans gemaakt?

We gebruiken een scala aan ethisch verantwoorde, duurzame materialen om onze Vans skateschoenen te maken, van carbon tot katoen en rubber. 

We werken samen met milieuorganisaties, waaronder Better Cotton Initiative en Sustainable Apparel Coalition, om ervoor te zorgen dat we daadwerkelijk doen wat we zeggen als het gaat om duurzaamheid en bescherming van de planeet

Katoen

Onze vegan Vans bestaan uit een canvas materiaal dat gemaakt is van BCI (Better Cotton Initiative) katoen. In 2014 begonnen we met de BCI om onze impact op het milieu te helpen verminderen en dat zijn we van plan in de toekomst te blijven doen.

Katoen is een volledig natuurlijke, plantaardige stof en een veganistische mode favoriet. Katoen is niet enkel een duurzame stof, maar een extra pluspunt is dat het ook ademend en lichtgewicht is - perfect dus voor skateschoenen.  

We gebruiken ook katoen om onze schoenveters te maken. Omdat Vans skateschoenen zijn, is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat onze veters sterk genoeg zijn om een actieve levensstijl te ondersteunen. We maken de veters van 100% katoen - een sterke, natuurlijke vezel die helpt om je Vans lang te laten meegaan. We voorzien onze veters met een ‘malie’ van transparant plastic en aceton om te voorkomen dat ze uitrafelen.

 

Are Vans Vegan?


Rubber & Koolstof

Hoewel sommige rubbersoorten bijenwas kunnen bevatten, is dat niet het geval bij onze rubber! Onze kenmerkende Waffle Outsoles zijn een mix van carbon en rubber, zodat ze de plakkerige eigenschappen behouden waar pro-skaters dol op zijn, terwijl ze toch veganistisch en ultra-duurzaam zijn. Wij waren zelfs een van de eerste merken die de rubberen zolen 'vulkaniseerden' door de ingrediënten samen te bakken. Deze methode verandert de structuur van de afzonderlijke ingrediënten om ze elastischer en duurzamer te maken.

Leer

Sommige van onze niet-vegan skateschoenen zijn gemaakt van leer of suède. We besteden veel aandacht aan de aankoop van het leer dat gecertificeerd is door de Leather Working Group. Deze certificering helpt ons om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door ervoor te zorgen dat we voortdurend bijhouden hoeveel water en energie we gebruiken bij het aankopen van het leer voor onze schoenen.

 

Zijn de vegan Vans minder duurzaam dan andere Vans schoenen?

 

Are Vans Vegan?


Duurzaamheid van schoenen is belangrijk - niemand wil ethisch verantwoord winkelen om slechts na een paar maanden dragen producten alweer te moeten weggooien. Bij Vans schoenen is er weinig verschil tussen de productiemethoden van vegan en leren schoenen. Veel van onze schoenstijlen zijn beschikbaar in zowel canvas als leer, dus ze worden op dezelfde manier gemaakt. 

Vans schoenen zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen. Daarom is het onze missie om duurzame materialen te vinden voor onze robuuste schoenontwerpen. Leder mag dan een sterke stof zijn, canvas is dat ook! De stevige rubberzolen vind je terug bij beide type schoenen, dus ook de veganistische Vans zijn ontworpen om lang mee te gaan!