Skaters sitting on skateboard

Wat zijn de beste schoenen om te skaten?

De beste schoenen om te skaten zijn lichtgewicht, duurzaam en ontworpen voor dagelijks gebruik. Ze combineren ultiem comfort en duurzaamheid met een klassieke stijl dankzij de versterkte rubberen onderlagen, zoals onze kenmerkende wafelzool voor een stevigere grip en een stevige voering om je voet dicht bij het board te houden terwijl je aan het skaten bent.

Let op belangrijke details zoals de extra demping en driedubbele stiksels, tweedelige foxing (dit is het materiaal dat de verbinding tussen de zool en het bovenwerk vormt). Al deze factoren zorgen samen voor een schoen die sterk, flexibel en gripvast genoeg is voor eender welke stunt.

Onze kenmerkende DURACAP rubberen technologie biedt verbeterde duurzaamheid en comfort op plaatsen met veel slijtage. Het is ontworpen om het frequent gebruik van het Vans Pro Skate Team te doorstaan. Pak die dubbele heelflip aan met een UltraCush HD voering die je aan de grond houdt zodat jij - en je board - de grootste impact feilloos aankunnen. 

Op zoek naar de beste skateboard schoenen die er zijn? Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet. Of je nu een technische trick wilt perfectioneren, of je dagelijkse stoke wilt doen - Vans staat voor je klaar met duurzame skateschoenen die alles aankunnen. 

De beste schoenen om te skaten staan voor je klaar: 

  • Best algemene schoenen: de Skate Old Skool Schoenen zijn een absolute favoriet van het publiek. Met verstevigde rubberen onderlagen op plaatsen met veel slijtage en onze kenmerkende SICKSTICK™ wafelzool voor een stevigere grip kun je niet fout gaan. Het volledig aangepaste bovenwerk van suède en canvas is aan de zolen bevestigd met tweedelige foxing voor extra duurzaamheid.

  • Beste slip-ons: maak je klaar voor klassieke actie met de Skate Slip-on Schoenen van Vans. Ze zijn licht en comfortabel, maar zitten toch boordevol technologie voor duurzaamheid en comfort, zoals de POPCUSH™ gedempte inlegzool voor schokdemping en de DURACAP™ verstevigde rubberen onderlaag.

  • Beste hoge schoenen: de Sk8-Hi Schoen is perfect voor minder intensieve dagen in het park. Een verstevigde lip en kraag vormen de ultieme combinatie van comfort en grip voor onderweg. Dankzij de ademende, duurzame stoffen zullen ze jarenlang je absolute favoriet zijn

  • Beste schoen voor topprestaties: als je altijd de grenzen opzoekt, loop je wel eens schaafwonden op. Kies daarom voor de extra duurzame Sport Skateschoenen. Ze zien er stevig uit en voelen aan als een tweede huid, maar ze kunnen wel tegen een stootje dankzij de tweedelige foxing, het bovenwerk van suède en leer en de DURACAP™-onderlagen.

  • Beste Unisex Skateschoen: de Authentic Skateschoen heeft een eenvoudig, laag profiel met vetersluiting en een lagere lip dan ons Old-Skool model - draag deze schoen, wie je ook bent.

Wat zijn skateschoenen? 

Skateschoenen zijn speciaal ontworpen om de grip en flexibiliteit tijdens het skaten te verbeteren. Ze zijn meestal gemaakt van versterkt rubber op plaatsen met veel impact en driedubbele stiksels voor een langdurige pasvorm. Skateschoenen zijn een perfecte keuze als je de lucht in wilt met je board.

De beste skateschoenen hebben een verbeterde voering voor een goede bescherming tegen schokken en sterke rubberen zolen voor maximale controle tijdens het skaten. Meer geavanceerde skateschoenen zijn ontworpen met technische kenmerken die het comfort en ademend vermogen verbeteren. Maar skateschoenen zijn niet alleen voor de pro's, of alleen voor skaters - ze zijn nu ook deel van de modewereld, en streetwear zoals de Skate Aloha Old Skool Schoenen houden je net zo scherp op de halfpipe als op de straat.

Plus, onze gloednieuwe PopCush schuim combinatie zal je verrassen. We hebben samengewerkt met pro's om deze technologie zorgvuldig af te stellen voor superieure demping en aangepaste energierendement voor elke trick die je uit je mouw schudt.

Is leer goed voor skateschoenen?

Ja. Sterke skateschoenen zijn meestal gemaakt van leer, suède of een soortgelijk duurzaam materiaal. Authentieke skateschoenen moeten driedubbel aan elkaar gestikt zijn om de moeilijkste tricks er moeiteloos uit te laten zien. Bovendien is een bovenwerk van stevig canvas, suède of leer een absolute must als je aan het skaten bent.

Ben je het beu om elke paar maanden je skateschoenen te vervangen en de prijzen te vergelijken? We snappen het. De duurzame leren constructie zorgt voor een betrouwbare duurzaamheid die al onze skateboarders veel tijd en geld bespaart. Onze skateschoenen zijn ontworpen om de uitdagingen van het skatepark en het beton van de stad te trotseren, terwijl ze je voeten fris en beschermd houden. 

Leren schoenen zoals de Sport Skateschoenen zijn speciaal ontworpen om het beste boardgevoel, flexibiliteit en tractie te bieden. Ze zijn geüpgraded voor betere prestaties, en beschermen je voeten zowel op de grond als in de lucht dankzij het stevige bovenwerk van suède en leer, en de originele wafelzolen van Vans. 

Bij Vans draait alles om ondersteuning, flexibiliteit en comfort, zodat je kunt skaten in stijl. Als je de creativiteit de vrije loop wilt laten, gebruik dan je customisation tool om je skateschoenen helemaal uniek te maken.

Van veters tot leren accenten, je kunt letterlijk alles aanpassen om je perfecte schoen te vinden. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog.

Zijn rubberen zolen beter om te skaten?

Ja. Rubberen schoenzolen zijn de beste optie om te skaten. Ze zijn niet alleen bestand tegen uitglijden en algemene slijtage, maar bieden ook extreme grip, wat precies is wat je nodig hebt, of je je nu op een vochtige ondergrond afzet of rotsvast op het board staat.

Vans skate shoes sole

Het is geen geheim dat de buitenzool het belangrijkste onderdeel is van een solide skateschoen. Veel van Vans' nieuwste skateschoenen hebben de SICKSTICK™ rubberen zolen, een nieuwe innovatie die de originele formule verbetert. Geprobeerd en getest door het Vans Innovatie Team, levert het een stevige, betrouwbare grip die precies doet wat jij wilt. 

Heb je skateschoenen nodig om te skaten?

Je hebt geen skateschoenen nodig om te skaten, maar skateschoenen zijn wel een makkelijke manier om je grip en flexibiliteit te verbeteren tijdens het skaten. Ze hebben een rubberen zool en een extra brede basis, zodat je betere grip hebt op je board. De duurzame constructie zorgt voor een goede bescherming tegen schokken.

Green Vans skate shoes

Alles is mogelijk met de juiste ondersteuning. Als je alleen op cruisers of longboards rijdt, kun je kiezen voor gewone Vans-schoenen, maar het kan moeilijker zijn om de lucht in te gaan met gewone schoenen of sportschoenen, die puur voor de mode zijn ontworpen. Bovendien kunnen ze sneller verslijten dan een paar duurzamere schoenen die gemaakt zijn om avonturen in het park aan te kunnen. 

Skateschoenen zijn speciaal ontworpen om grote schokken en constante slijtage aan te kunnen. Skateschoenen zijn de beste manier om jou - en je materiaal - de hele dag door te steunen met je epische tricks. Een dubbele heelflip heb je zo onder de knie dankzij verstevigde neuzen en extra ondersteuning op plaatsen met veel schokken. 

Zijn canvas schoenen goed om te skaten? 

Ja. Canvas is een goed alternatief voor suède bij skateschoenen voor dagelijks gebruik. Beide materialen zijn zeer zacht en flexibel, maar suède is beter om de lucht in te gaan. Canvas wordt meestal gebruikt om skateschoenen zonder leer te maken. 

Hoewel canvas misschien niet zo slijtvast is als een leren alternatief, is het een lichtere en meer ademende optie die nog steeds stevige ondersteuning biedt terwijl je skate. En als je om persoonlijke redenen geen dierlijke producten wilt gebruiken, is canvas zeker het beste wat je kunt krijgen.

Schoenen zoals de Sid Skateschoenen hebben een bovenwerk van canvas en een stevige suède constructie voor betere prestaties. Versterkte rubberen onderlagen op plekken die gevoelig zijn aan slijtage zorgen voor een ongeëvenaarde duurzaamheid als je weer eens tegen de rails gaat.

This Is Era banner

Laten we eerlijk zijn - canvas kan gemakkelijker scheuren in vergelijking met andere, duurzamere opties. Overweeg meer hardcore materiaal als je meer intense tricks wilt doen. Je kunt ook voor een paar schoenen gaan die verschillende materialen combineren.

Hoe lang gaan skateschoenen mee?

Skateschoenen kunnen een maand of een jaar meegaan, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en hoe hard en vaak je rijdt. Als je de zool hebt versleten tot een dunne laag met gaten, is het tijd voor een nieuw paar.

Bij skateschoenen gaat het vooral om het materiaal. Canvas schoenen gaan niet langer dan een paar weken mee als je dag in dag uit op ruwe ondergronden rijdt. Het canvas slijt nu eenmaal sneller dan duurzamere alternatieven zoals suède of leer. 

Ga voor een stoerder paar schoenen als je net als de profs op de rail wilt grinden. Professionele skateschoenen met suède bovenwerk en verstevigde zolen kunnen alles aan. Bovendien zijn suède modellen ontworpen met technische kenmerken voor extreem comfort en schokbescherming.

Skaters sitting wearing Vans

Een goede tip: draag één paar schoenen als je 's middags naar de campus, je werk of op verkenningstocht gaat. Neem dan een apart paar skateschoenen mee, speciaal voor het skaten. Dit garandeert een langere levensduur van je schoenen, vooral als je van kickflips houdt. 

Met het juiste materiaal kun je je met gemak een weg skaten door al die tricks. Of je nu naar het park gaat of de straat op met je vrienden, het is geen geheim dat Vans je beschermt met technische kenmerken.

We promoten niet alleen duurzaamheid en flexibiliteit tijdens het skaten. We leven onder dit motto, dag in, dag uit. Ons skate materiaal is getest door de pro's en wordt ondersteund door de beste atleten die er zijn, zodat jij 24/7 op je best kunt skaten.

Waar wacht je nog op? Maak vandaag nog de veters vast van een van onze nieuwste modellen, en ga voor de overwinning!

Related Content