February 1, 2022

VANS X HUATUNAN JAAR VAN DE TIJGER

'Het maken van kunst is als een verkenning van het leven, terwijl het schilderen van een tijger een stille dialoog met de tijger is.'

Het basisontwerp van Chen Yingjie voor Vans is geïnspireerd op zijn beroemde kunstwerk 'Stay Hungry', en zodoende verbonden met zijn interpretatie van de tijgergeest - verkenning, avontuur en doorzettingsvermogen.
Met de 'Stay Hungry'-serie als vertrekpunt voor het ontwerp, combineerde Chen Yingjie de stedelijke omgeving met natuurlijke elementen. Dat komt tot uiting in de gespatte inkt, Chinese karakters en de moderne straatnaambordjes op de klassieke silhouetten van Vans.

'De tijger symboliseert verkenning, avontuur en doorzettingsvermogen. Dit sluit ook aan bij de spirituele kern van de straatcultuur. Die verlaat de gebaande paden en verkent het onbekende.'

Door traditionele en moderne elementen uit elkaar te halen en opnieuw samen te stellen, heeft de kunstenaar een nieuwe beeldtaal bedacht die bij het Chinese Jaar van de Tijger hoort. Het is tevens een interpretatie van de kracht van het natuurlijke leven. De verweving van traditionele culturele symbolen met street art slaat bovendien een brug tussen street art, traditionele cultuur en natuurkrachten.

 

De Vans x HUATUNAN Jaar van de Tijger-collectie omvat iconische Vans-silhouetten zoals de Authentic, de Sk8-Hi en de Old Skool. De Authentic heeft kenmerkende street ink graphics met een transparante buitenzool, die de energie van de tijger goed tot uiting brengt. De Sk8-Hi Echo DX is een nieuwe uitvoering van de klassieke Sk8-Hi, waarbij er meer details zijn toegevoegd aan het silhouet; de afbeelding van een tijger in het wild springt eruit. De Old Skool heeft zwart suède over de bovenkant van de schoen, dat past bij het patroon dat door Chen Yingjie met de hand is getekend.

Een tweede paar Old Skool, met de kenmerkende inktgraphics en de slogan 'Stay Hungry', is alleen verkrijgbaar voor onze Vans Family-leden:

 

ALLEEN VOOR VANS FAMILY-LEDEN.

OVER DE KUNSTENAAR: CHEN YINGJIE

In 1991 geboren in Guangdong (China). Hij woont en werkt nu in Shunde (Foshan, in de provincie Guangdong). Naast werk op canvas legt de kunstenaar zich ook toe op grote muurschilderingen, live performances en het inrichten van ruimtes. Hij heeft met verschillende media geëxperimenteerd om traditionele Chinese inktschilderkunst te combineren met westerse street art graffiti, met het doel om een evenwicht te vinden tussen de twee tegenstrijdige en antagonistische culturen. Hij wil zich niet laten beperken door culturele grenzen, maar een eigen artistieke taal creëren. Chen Yingjie werd door het tijdschrift Complex uitgeroepen tot een van de '25 hedendaagse Chinese kunstenaars die je moet kennen', en geselecteerd voor de Forbes '30 Under 30'-lijst van 2020.

Ga voor meer informatie en verkoopadressen naar The Drop List, een kalender met de meest exclusieve productlanceringen van Vans.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE