May 16, 2022

Vault by Vans slaat handen ineen met Imran Potato om de Knu Skool VR3 LX & Sk8-Hi® VR3 LX opnieuw te ontwerpen

Vault by Vans werkt samen met ontwerper Imran Potato, geboren en getogen in New Jersey, voor een zesdelige collectie schoenen. Imran heeft zijn creatieve identiteit opgebouwd door de mode te ondermijnen met humor, in alles wat hij doet. In zijn drive om anderen te inspireren dat niets onmogelijk is, bevindt Imran zich nu op het kruispunt van disruptie en design.

Voor zijn Vault by Vans-debuut helpt Imran met de heruitgave van de KNU SKOOL VR3 LX, een model dat een eerbetoon is aan skateschoenen uit de vroege jaren 90. Vans bracht het silhouet voor het eerst uit in 1998, en later nog eens exclusief opnieuw via Vans Japan. Voor de nieuwste versie is Imran trouw gebleven aan de oversized look en heeft hij het ontwerp verder overdreven met een bovenwerk van suède en contrasterende stiksels en de niet weg te denken Sidestripe, die in 3D uitsteekt uit het zijpaneel.

De KNU SKOOL is vernieuwd met een overdreven dikke tong, dikke katoenen veters en een Potato-wafelzool met speciale print. Verkrijgbaar in drie kleurstellingen: klassiek zwart en twee all-over cheetahprints in asphalt/black en golden glow/Bombay brown.

Om de KNU SKOOL bij de tijd te houden, zijn de suèdepanelen van de schoen milieuverantwoord gemaakt bij een LWG-gecertificeerde looierij. Het silhouet maakt ook deel uit van Vans VR3, het initiatief waarmee het merk voor zijn vier belangrijkste materialen op weg is naar 100% regeneratief, verantwoord gewonnen, hernieuwbaar en gerecycled gebruik tegen 2030. Het silhouet is ook uitgerust met een EVA-schuim EcoCush™-voetbed dat gedeeltelijk afkomstig is van suikerriet en een EcoWaffle™-buitenzool van rubber van leveranciers die bewezen duurzame praktijken volgen met de bedoeling om de impact op de planeet te verminderen.


"De KNU SKOOL is het beste sneaker-silhouet aller tijden. Het is de schoen die ik altijd al wilde maar niet kon krijgen, vanwege zijn mysterie - de ultieme onbereikbare eBay-schoen," zei Imran. "Het Vault-team heeft letterlijk de kluis voor me geopend, en ik kan ze daar niet genoeg voor bedanken. Deze samenwerking is een droom die uitkomt, en mijn belangrijkste werk tot nu toe."
Gelijktijdig met de Vault by Vans-collectie brengt Imran Potato zijn volgende collectie kleding en accessoires in beperkte oplage uit via imranpotato.com.

De Vault by Vans x Imran Potato-collectie is vanaf 18 mei 2022 verkrijgbaar op imranpotato.com en vanaf 21 mei 2022 bij geselecteerde Vault by Vans-retailers. Ga voor meer informatie en verkoopadressen naar The Drop List, een kalender met de meest exclusieve productlanceringen van Vans.

OVER VAULT BY VANS

Vault by Vans biedt een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige premiumcollecties waarin mode, kunst en muziek elkaar ontmoeten en je onze beroemdste modellen vindt.
Elk seizoen presenteren we in deze categorie ontwerpen en samenwerkingen met toonaangevende creatieve partners. De producten uit deze collecties zijn alleen verkrijgbaar in geselecteerde winkels.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE