March 4, 2022

Vault by Vans en Sarah Andelman werken ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag opnieuw samen om de stemmen te laten horen en het werk uit te lichten van vier internationale vrouwelijke makers

De nieuwe capsulecollecties van Vault by Vans, met schoenen en kleding door Julia Chiang, Sindiso Khumalo, Fumiko Imano en Soko, zijn verkrijgbaar vanaf 4 maart

In maart werkt Vault by Vans opnieuw samen met Sarah Andelman, oprichter van uitgeverij en creatief bureau Just An Idea en medeoprichter en voormalig creatief directeur van Colette, de legendarische Parijse retailconceptstore die de grenzen vervaagde tussen stijl, muziek, kunst en design. Sarah is een sleutelfiguur binnen de wereld van mode en streetwear. Ze stelde meer dan 200 tentoonstellingen samen voor verschillende kunstgalerieën, plande honderden unieke visuele belevenissen en maakte talloze exclusieve samenwerkingen en partnerschappen mogelijk. Deze prestaties benadrukken niet alleen haar uitstekende smaak en haar passie voor het vertellen van verhalen, maar reiken tot diep in een divers netwerk van inspirerende vrouwen.

PRODUCT OUT OF STOCK

Sarah Andelman brengt door middel van haar samenwerking met Vault by Vans vier inspirerende vrouwen van over de hele wereld samen. De samenwerking is met veel liefde nieuw leven ingeblazen om Internationale Vrouwendag elke dag van het jaar een beetje te vieren. De makers zijn stuk voor stuk door Sarah uitgekozen en de vier vrouwen hebben elk hun unieke bijdrage geleverd aan een beperkt verkrijgbare collectie schoenen en kleding voor volwassenen en kinderen.

“Ik ben altijd al gek geweest op Vans”, zegt Sarah Andelman. “Voor deze Vault by Vans-collectie dacht ik meteen aan vier creatieve vrouwen die ik in verschillende steden, jaren en contexten heb ontmoet, maar die een aantal dingen gemeen hebben: een passie voor hun kunst en een goede balans tussen werk en privé. Ik hoop dat hun collecties een weerspiegeling zijn van hun filosofieën en dat ze door vrouwen van alle leeftijden worden gewaardeerd.”

Julia Chiang
Julia Chiang is een multidisciplinaire maker die in het New Yorkse Brooklyn woont en werkt. Sarah ontmoette Julia tijdens een van Julia's tentoonstellingen in de Colette-galerie in 2012 en sindsdien is ze een groot fan van haar werk. Julia gebruikt vaak verf en keramiek om gedetailleerde, repetitieve vormen en structuren te creëren die niet alleen imperfecties onthullen, maar juist ook benadrukken hoe mooi die zijn. Voor haar capsulecollectie stelde Julia zich voor hoe de kleding en schoenen in de echte wereld zouden worden gebruikt: hoe ze in het zand zouden wegzakken, door het water zouden lopen en op straat zouden worden gedragen. Met haar vierdelige schoenen- en kledingcollectie wil ze het gevoel van plezier en nostalgie delen dat ze ervaart wanneer ze aan Vans en de combinatie met haar creaties denkt.

Julia’s collectie bevat een OG Authentic LX voor volwassenen en een bijpassende Authentic voor kinderen, beide met haar schilderij op een bovenwerk van verwassen denim. De modellen hebben een blauwe buitenzool, een gele streep op de stootrand en gele veters. In de capsulecollectie vind je ook een vissershoedje met kleurblokken en een T-shirt van zwaar katoen met een op waterverf geïnspireerde wassing en langs de onderste zoom een zeefdruk met kleurverloop van haar schilderij.

PRODUCT OUT OF STOCK

Fumiko Imano
Fumiko Imano is een veelgeprezen maker die Sarah ook via Colette ontmoette toen Fumiko haar zelf uitgebrachte fotoboeken verkocht. Ze heeft onder andere een reeks fotomontages en zelfportretten in haar portfolio, die ze met een 35mm-camera heeft gemaakt en vervolgens heeft geknipt en geplakt, waardoor het net lijkt alsof er tweelingen op de foto's te zien zijn. Fumiko gebruikte haar solotentoonstelling 'Somehow Somewhere Sometimes at Some Place for Some Reason', die in 2020 te zien was in de Kosaku Kanechika-galerie, als inspiratie voor haar driedelige capsulecollectie. De collectie bevat onder andere een paar OG Sk8-Hi LX en een bijpassend paar Sk8-Hi Reissue voor kinderen. Op elk buitenpand van de hi-tops is een fotorealistische afdruk te zien van Imano’s tentoonstelling. Als je de linker- en de rechterschoen bij elkaar draagt, zijn beide tweelingen te zien. De hi-tops hebben een contrasterend bovenwerk van felgeel canvas en op de iconische zijstreep en de lintveters staat de tekst 'Somehow Somewhere Sometimes at Some Place for Some Reason' in Fumiko’s handschrift. Op het T-shirt van Fumiko Imano zijn drie afbeeldingen uit dezelfde tentoonstelling te zien. Voor dit ontwerp zijn puff-inkt en borduursels gebruikt om de essentie van haar contrasterende, handgemaakte werk te weerspiegelen.

PRODUCT OUT OF STOCK

Sindiso Khumalo
Sindiso Khumalo is een mode- en textielontwerper uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Sarah ontmoette Sindiso in 2020, toen die tot finalist werd benoemd voor de LVMH Prize. Sindiso richtte haar gelijknamige merk op in 2015. Veel van haar werk is gericht op het maken van duurzame kleding waarmee ze vrouwen van kleur wil ondersteunen en het verhaal van haar Afrikaanse afkomst wil vertellen. Diezelfde ethos heeft ze doorgevoerd in haar Vault by Vans-capsulecollectie. Voor de schoenen uit haar collectie liet Sindiso zich inspireren door haar moeder, die een activist was. Dit zien we terug in de illustraties op de zijkanten van de OG Style 24 NTC LX voor volwassenen en de Classic Slip-On voor kinderen. Hierop is Sindiso's moeder afgebeeld, in traditionele Zoeloekleding, op de bruiloft van haar dochter. Daaronder zien we verschillende traditionele Zoeloe-gemeenschappen die ons een beeld geven van het traditionele leven van de Zoeloes. In het ontwerp van deze moderne sneakers komen oud en nieuw samen en Sindiso Khumalo heeft dat thema ook doorgetrokken naar het oversized T-shirt uit haar collectie. Op de voorkant en bij de nek zien we een zeefdruk met een prachtige illustratie van Sindiso's moeder, gemaakt met inkt op waterbasis.

PRODUCT OUT OF STOCK

Soko
De Franse singer-songwriter, muzikant en actrice Soko is twee keer genomineerd voor een César en twee keer voor een Lumière (beide filmprijzen). Sinds het begin van haar muziekcarrière in 2012 heeft ze drie albums uitgebracht en echt haar draai gevonden als artiest, met haar vrolijke en toch intieme en emotionele liedjes. Soko was te zien op de cover van talloze tijdschriften en stond bovenaan de Billboard-hitlijsten. Ze staat sterk in contact met haar emoties, iets waar ze om bekendstaat, en heeft een onderzoekende houding tegenover de façades en sociale normen die onze emoties onderdrukken. Voor haar Vault by Vans-capsulecollectie liet Soko zich inspireren door herinneringen uit haar vroege kinderjaren. De Old Skool V-plateauschoenen voor volwassenen en de Old Skool V voor kinderen zijn voorzien van vrolijke, kleurrijke illustraties van haar kat, Felix. De collectie bevat ook een T-shirt met lange mouwen met speelse, sportieve opdrukken en een vissershoedje met een stoere all-overprint.

PRODUCT OUT OF STOCK

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag en ter ere van de vier makers die aan deze collectie hebben bijgedragen, organiseren Vault by Vans en Sarah Andelman op zaterdag 5 maart een pop-upevenement in Parijs. De deuren zijn tussen 11.00 en 19.00 uur geopend en gasten kunnen tijdens dit evenement deelnemen aan workshops waarin ze samen met de makers Vans-producten kunnen personaliseren en de bijzondere collecties kunnen aanschaffen. Er zijn ook pop-ups van andere merken door vrouwen, waaronder JUST AN IDEA BOOKS en CALL IT BY YOUR NAME. De opbrengst gaat naar de organisatie En Avant Toute(s). Tijdens dit evenement kunnen gasten gratis hun nagels laten doen door NS Xperience, er is een stand met custom grills door Dolly Cohen, er zijn hapjes, drankjes en workshops van Balbosté, dj's draaien muziek en er worden de hele middag presentaties gegeven door Bisou Bouche. Het evenement vindt plaats bij Le Molière, op Rue de Richelieu 40, 75001 in Parijs en is openbaar toegankelijk zonder aanmelding vooraf.

OVER VAULT BY VANS

Vault by Vans biedt een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige premiumcollecties waarin mode, kunst en muziek elkaar ontmoeten en je onze beroemdste modellen vindt.
Elk seizoen presenteren we in deze categorie ontwerpen en samenwerkingen met toonaangevende creatieve partners. De producten uit deze collecties zijn alleen verkrijgbaar in geselecteerde winkels.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE