February 21, 2022

Samenwerking van Vans en Krooked Skateboards: een collectie die legendes Natas Kaupas en Ray Barbee verbindt

Skateboardpioniers zetten iconische kunst op bijzondere schoen- en kledingcollectie

De Vans x Krooked by Natas Kaupas for Ray Barbee-collectie is vanaf 25 februari 2022 wereldwijd verkrijgbaar.

Vans, het originele actiesportmerk en al meer dan 50 jaar wereldleider op het gebied van skateboarden, is trots op de samenwerking met Krooked Skateboards. In één collectie brengen we twee van de meest creatieve legendes en pioniers in het skateboarden samen: Natas Kaupas en Ray Barbee. Natas en Ray zijn de belichaming van creatieve expressie door middel van kunst, muziek en cultuur. Ook deze samenwerking is geworteld in iconische creatieve expressie en authenticiteit.

Krooked staat erom bekend onverwacht boards uit te brengen met gastontwerpers. In samenwerking met Vans zet Krooked deze traditie voort met Natas. Hij heeft een speciale betekenis voor beide merken en was een inspiratie voor Ray tijdens zijn eerste jaren als skateboarder. Natas is een gerespecteerd kunstenaar in de skatecommunity en daarbuiten. Hij heeft iconische graphics uit het verleden - Rays Ragdoll en Natas' Panther - bewerkt met de kenmerkende Krooked-ogen en ze tot leven gebracht op schoenen, kleding en een Krooked-board.

De Vans x Krooked-collectie introduceert met trots de Vans Checkerboard Union (VCU). Dit is een afdeling van Vans Skateboarding die zich toelegt op experimentele schoentechnologie en -constructie, limited edition samenwerkingen en onmisbare skateboardkleding. Hiermee stimuleren we de skateboardcultuur en tillen we skaters over de hele wereld naar een hoger niveau. Zoals het dambord zelf een symbool van eenheid is, brengt de Vans Checkerboard Union de beste onafhankelijke skateshops, topontwerpers en skateboarders over de hele wereld samen. En samen leveren zij wat het meest belangrijk is voor degenen die het meest belangrijk zijn voor Vans.

Daarnaast zijn de Skate SK8-Hi®, Skate Slip-On, en Skate Old Skool™ in het zwart allemaal voorzien van verschillende uitvoeringen van de Panther van Natas. Zijn custom Checkerboard-print is in allerlei variaties aangebracht op het bovenwerk. Op de Skate Sk8-Hi® staat Vans x Krooked in handgeschreven rode letters. "By Natas" is ingedrukt in het suède van de linkerhielkap, en "For Ray Barbee" in de rechterhielkap. Voor elke schoen uit de collectie zijn materialen gebruikt die met DURACAP™ zijn versterkt, om delen die aan slijtage onderhevig zijn extra te beschermen. Het PopCush™-voetbed zorgt voor een zachte landing: door de energieteruggave is de impact veel minder.

De collectie wordt aangevuld door een Off The Wall T-shirt met korte mouwen in aegean blue en zwart, een fleece in zwart met Checkerboard-details op de mouwen, en een snapback-pet in aegean blue. Alle voorzien van Natas' Ragdoll- en Panter-ontwerp en het Vans x Krooked-logo.

Krooked is in 2002 opgericht door professioneel skateboarder Mark Gonzales, een van de meest invloedrijke skaters uit de recente geschiedenis. Het merk is een van de marktleiders in skateboards en -onderdelen. Vriend en mede-skatelegende Ray Barbee trad in 2020 officieel toe tot Krooked Skateboards. Ray, die veel heeft betekend voor het skateboarden op straat, maakte in zijn ruim 30-jarige carrière niet alleen naam als skateboarder, maar ook als wereldberoemd muzikant en fotograaf. Natas Kaupas, een van de eerste professionele straatskaters ter wereld en de eerste pro ooit met een signature-skateboardschoen, heeft invloed gehad op een hele generatie skaters, waaronder Ray Barbee en zijn tijdloze stijl. De kunst van Natas, inwoner van Santa Monica (Californië), is door de jaren heen te zien geweest bij vele skatemerken. Zijn creatieve geest op het board én ernaast sluit naadloos aan bij het DNA van Vans.

De Vans x Krooked by Natas Kaupas for Ray Barbee-collectie is vanaf 25 februari 2022 verkrijgbaar bij geselecteerde Vans Skateboarding-winkels en op Vans.com/Skateboarding.