April 4, 2022

Vans viert de Dag van de Aarde met de Eco Positivity-collectie

Deze collectie zet creatieve energie om in acties voor duurzaamheid en toekomstige generaties

Vans, het originele actiesportmerk en icoon van creatieve expressie, kondigt met trots de lancering aan van de Eco Positivity-collectie, ter gelegenheid van de Dag van de Aarde. Geïnspireerd door de wereldwijde beweging, introduceert Vans de Eco Positivity Pack. Hiermee willen we bewustzijn blijven creëren voor natuur- en milieuonderwerpen waar we allemaal erg begaan mee zijn. Ook tonen we hiermee aan dat we ons inzetten voor een duurzamer model ten gunste van toekomstige generaties.

De Eco Positivity-collectie is een eerste stap op weg naar duurzaamheid. Zowel schoenen als kleding zijn gedeeltelijk gemaakt van organische en gerecyclede materialen. De Circle Vee, het topstuk van de schoenen, heeft een gebreid bovenwerk van 48% biologisch katoen en 47% hennep, en een uitneembaar voetbed van ten minste 70% biofoam dat is gemaakt van plantaardige oliën.  Het model heeft ook een zool die gemaakt is van natuurrubber dat op verantwoorde wijze wordt gewonnen, afkomstig van leveranciers die bewezen duurzame processen gebruiken om de impact op de planeet te verminderen.

De Eco Positivity-kleding is ook gemaakt met duurzaamheid in het achterhoofd, waarbij zorgvuldig is nagedacht over de materiaalkeuze. De Eco Positivity-T-shirts met lange en korte mouwen zijn gemaakt van biologisch katoen, terwijl de Eco Positivity-shacket en short zijn gemaakt van biologisch katoenen canvas met bedrukte stukken en borduurwerk. Geïnspireerd door geüpcyclede vintage graanzakken, zijn de kleuren natuurlijk en vind je opvallende graphics op de kleding, met positieve teksten als "We Bloom Together" en "Make a Difference, Be the Change, Act Locally".

Het doel van Vans is om creatieve expressie mogelijk te maken met een "Off The Wall"-attitude, die ontstaat als je laat zien wie je werkelijk bent. De Dag van de Aarde is een moment waarop we stilstaan bij onszelf, om na te denken wat we eigenlijk doen om onze milieuvriendelijke waarden uit te dragen. Met de Eco Positivity-collectie bevestigt Vans zijn inzet om de jongerencultuur te blijven inspireren. We laten er ook mee zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen om over te gaan naar meer duurzame producten en systemen voor toekomstige generaties.


De Vans Eco Positivity-collectie is vanaf 4 april 2022 verkrijgbaar bij Vans-verkooppunten en op Vans.com. Ga voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Vans naar Vans.com/Sustainability.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE