Vault by Vans en Joe Freshgoods verwelkomen je in 'Chocolate Valley Resort'

January 27, 2023
  • VAULT

Het verhaal van de 'Black travel experience' wordt onder de aandacht gebracht door middel van een complete wintercollectie

Verkrijgbaar vanaf 21 januari in de winkel bij Every Now & Then en op JoeFreshgoods.com, daarna wereldwijd op Vans.com en bij geselecteerde Vault by Vans-verkooppunten.

Vault by Vans en Joe Freshgoods gaan opnieuw samenwerken en presenteren 'Chocolate Valley Resort’, het concept van een plek die gebaseerd is op een moment in de tijd. De nieuwste collectie schoenen, kleding en accessoires is een eerbetoon aan de reiservaringen en vrijetijdsbesteding van zwarte mensen, gevisualiseerd door verhalen uit de geschiedenis en de gemeenschap. De collectie van Vault by Vans x Joe Freshgoods is verkrijgbaar vanaf 21 januari bij Every Now & Then, een winkel voor kleding en meubels, en op JoeFreshgoods.com, daarna wereldwijd bij geselecteerde Vault by Vans-verkooppunten en op Vans.com.

“Mijn inspiratie voor Chocolate Valley Resort komt voort uit mijn liefde voor reizen en research. Voor deze collectie wilde ik iets creëren dat aansluit bij de rijke geschiedenis van Vault by Vans, maar dan vanuit een nieuw perspectief. In Chocolate Valley Resort wordt de geschiedenis van 'Black travel and leisure' gecombineerd met winterkleding die speels en tegelijk functioneel is”, aldus Joe Freshgoods Robinson.

Joe Freshgoods combineerde zijn talent voor ontwerpen, zijn affiniteit met geschiedenis en zijn persoonlijke ervaringen met de winters in het Amerikaanse Midden-Westen en ontwierp een collectie schoenen en kleding die in de winter maar ook daarna kunnen worden gedragen. Documentairemaker Yashaddai Owens heeft een lookbook gemaakt met daarin een rol voor Barrington Darius. Het speelt zich af in de jaren vijftig en vertelt het verhaal van een zwarte schrijver die Chocolate Valley Resort verkent, op zoek naar een ruimte om tot rust te komen en opnieuw de verbinding te zoeken. De collectie en het lookbook zijn een eerbetoon aan de geschiedenis en aan zwarte schrijvers zoals James Baldwin en Audre Lorde, die naar het buitenland reisden om aan het racisme in Amerika te ontsnappen en hun literaire carrière op te bouwen. Het winterse resort dient als een veilige ruimte om in de eigen omgeving creativiteit en communitygevoel te bevorderen.

Het volledige assortiment biedt een nieuwe kijk op werkkleding met moderne ontwerpen en heldere kleuren, waarbij beweging en creativiteit steeds voorop staan. De Resort Puffer is ontworpen in zachte crèmekleur met extra lange mouwen voor een relaxte look en is ideaal om als extra laag te dragen. De Chocolate Cardigan is gemaakt van imitatiemohair met jacquardstrepen in koraalamandel en 'Chocolate Valley Resort' gestikt op de achterkant en JFG geborduurd op de zoom van de mouw.

De Cabin Tee, een combinatie van kwaliteit en eenvoud, is een hoogwaardig, 100% katoenen tricot in oudwit. Het zware T-shirt zit comfortabel met een kraag zonder label en is verpakt in een speciaal ontworpen Chocolate Valley Resort-tas. Structuur en speelsheid gaan perfect samen in de Resort Uniform Cargo voor een moderne workwear-look met een verstelbare taille, open wijde pijpen en vier cargozakken. De Logo Puffer-tote is oversized en gemaakt van nylon. Hij is geschikt voor op reis of om dagelijks te gebruiken in alle weersomstandigheden. De amandel- en crèmekleuren en de grote 'J' vormen een contrast met de traditionele vorm. Deze ruime nylon tas heeft een rits aan de bovenkant en een binnenvak, dus pak hem in en geniet van je uitstapje! Warme beanie en bivakmuts tegelijk: de Resort Mask is alles wat je nodig hebt voor de winter om de kou te trotseren.

Vans

In de schoenencollectie van Vault by Vans x Joe Freshgoods vinden we een herontwerp van de Sk8-Hi Reissue Platform VLT LX met een gewatteerd bovenwerk dat is geïnspireerd op de gewatteerde puffer, gecombineerd met harige suède panden voor een contrast in twee tinten koraalamandel of camel. Beide kleurstellingen worden gecomplementeerd met onze bekende plateauzool waardoor het geheel een retro uitstraling krijgt. De Slip-Hiker LX kreeg een nieuwe look met een gewatteerd nylon bovenwerk en panden in twee tinten koraalamandel. De MTE-buitenzool met contrasterende amandelkleurige en groene accenten is bestand tegen alle weersomstandigheden en zorgt voor ultieme grip. Deze schoen is daarom onmisbaar voor je winterse avonturen.

“Mijn doel is altijd om roze tinten te gebruiken in al mijn collecties. Het is de eerste kleur die jaren geleden mijn ontwerptaal inspireerde. Aangezien de collectie gericht is op koud weer, wilde ik een volledige collectie ontwerpen die speciaal geschikt is voor de winters in het Midden-Westen van de VS. En om echt in te spelen op de winter hebben we in veel stukken een 'gewatteerd' ontwerppatroon verwerkt.”

Vans

Een crèmekleurige versie van de Slip-Hiker LX zal exclusief verkrijgbaar zijn bij JoeFreshgoods.com en bij 'Every Now & Then'. Elk paar schoenen wordt geleverd met een speciaal ontworpen resort-sleutelhanger en schuifdoos.

De Chocolate Valley Resort-collectie van Vault by Vans x Joe Freshgoods is verkrijgbaar vanaf 21 januari op JoeFreshgoods.com, daarna wereldwijd bij geselecteerde Vault by Vans-verkooppunten en op Vans.com. Ga voor meer informatie naar Vans.com/news.

VAULT-DETAILLISTEN

Benelux

Smets

Rue de Namur 68
1000 Brussels

VIER

Theodoor Van Rijswijckplaats 4
2000 Antwerpen

France

Smets

Bât A 64 r St Honoré
75001 Paris

SHINZO

15 BD Victor
75015 Paris

THE NEXT DOOR

10 r Beaurepaire
75010 Paris

Impact Mulhouse

18 Rue des Boulangers
68100 Mulhouse

FENOM

Germany & Austria

ASPHALTGOLD

Ludwigsplatz 8a
64283 Darmstadt

SOLEBOX

Schönhauser Allee 6-7
10119 Berlin

BSTN

Amalienstr. 44
80799 München

Greece

DANGEROUS MINDS

Mitropoleos Square, 11
10556 Athens

Iberia

FOOT DISTRICT

Calle Valverde, 35
28004, Madrid

OTERO Y GALA SL (mini)

C. del Limón, 24
28015 Madrid

SIVASDESCALZO

Italy

One Block Down

Piazza Armando Diaz, 2
20123 Milano (MI) 

SLAM JAM

Via Giovanni Lanza 1
Milano

ACQUA SALATA

Via Marx Carlo, 11
47841 Cattolica RN

LUISA VIA ROMA

Via Roma, 19/21/r
50123 Firenze FI

SOTF

Via dè tornabuoni 17
50123 Firenze (FI)

SOCIETE ANONIME

Via Giovan Battista Niccolini, 3/F
50126 Firenze FI

Maison Studio

Via Isonzo, 2/4
76011 Bisceglie BT

D'2

P.za Sedile di Portanova, 7
84121 Salerno SA

URBAN STAR

Via Enrico Fermi, 91/93
00146 Roma RM

SNEAKERS 76

Via Vincenzo Pupino, 43
74123 Taranto TA

BACK DOOR

P.za Galileo Galilei, 3
40123 Bologna BO

Scandinavia

NAKED

SNEAKERSNSTUFF

Scandolux

YME STORE AS

NOREVEIEN 24
OSLO 0379

TENUE DE NîMES

ELANDSGRACHT 60
AMSTERDAM 1016 TX

Patta

Zeedijk 67
Amsterdam 1012 AS

UK

End Clothing

59 Broadwick St, Carnaby
London W1F 9QS

Footpatrol

80 Berwick St, Soho
London W1F 8TU

Hanon

49-51 The Green
Aberdeen AB11 6NY

Wellgosh

34 High St
Leicester LE1 5YN

Subs ITC

SHOPIGO

Ahmet Fetgari Sok. No:62, Teşvikiye Mah.
34367 Şişli / İstanbul Turkey

1290 Square Meters

Levazım, Koru Sok. No:2 Zolur Center
34340 Beşiktaş/İstanbul, Turkey

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE