April 18, 2022

Vans Old Skool™ BMX van Courage Adams: de perfecte balans tussen prestaties en verheven stijl   

Geïnspireerd door Courage' Nigeriaanse roots en zijn voorliefde voor het verleggen van grenzen

Vans, het originele schoenen- en kledingmerk voor actiesporten, presenteert de Old Skool™ BMX van Vans-sportman Courage Adams. De Old Skool™ BMX komt tot leven met een ontwerp dat geïnspireerd is op Courage' Nigeriaanse roots en staat symbool voor balans en geduld - principes die de kern vormen van zijn manier van rijden.

VANS X COURAGE ADAMS

Vans Old Skool™ BMX By Courage Adams: Striking the Perfect Balance of Performance and Elevated Style

PRODUCT OUT OF STOCK

Courage heeft naam gemaakt in BMX met zijn talent voor ongelofelijke fietscontrole. Op zoek naar een stijlvoller ontwerp voor BMX-schoenen werkte Courage samen met Vans. Het leverde zijn signature-versie van de Old Skool™ BMX op, met een WaffleCup™-constructie voor maximaal pedaalgevoel, ondersteuning en duurzaamheid. DURACAP™-verstevigingen beschermen slijtagegevoelige plekken en Courage' eigen olifantenhuid-logo staat zowel op de doorschijnende rubberen buitenzool als de binnenzool, en is in reliëf op de hiel gedrukt. Zijn signature olifantenprint is ook prominent aanwezig op de hielpanden van de schoen.

Courage' ontwerpinspiratie en aardetinten komen terug in zijn kledingcollectie met het Vans x Courage Adams Drill Chore Vest in de kleur dirt, met gewatteerde bedrukte voering en meerdere zakken. Zijn olifantenlogo is geborduurd op de borstzak. De collectie wordt gecompleteerd door een Off The Wall™-T-shirt in wit, een Authentic Chino broek met taps toelopende pijpen in de kleur asphalt en zwarte BMX-crewsokken, allemaal met Courage' eigen logo.

PRODUCT OUT OF STOCK

Voor Courage vertegenwoordigt de collectie de moeite en toewijding die het hem heeft gekost om te komen waar hij nu is, maar ook zijn hoop en motivatie voor de toekomst: "In al de jaren dat ik rijd, had ik nooit gedacht dat ik de kans zou krijgen om een collectie met Vans te maken. Ik ben zo trots dat één van mijn dromen werkelijkheid is geworden en het geeft me de energie om hard te blijven werken en verder te gaan."

Courage Adams, geboren in Nigeria en nu woonachtig in Madrid, is de allereerste Nigeriaanse prof-BMX'er. Op 12-jarige leeftijd werd hij geïnspireerd door BMX'ers in Pamplona (Spanje), toen hij voor het eerst een BMX-"wheelie" zag. Sindsdien is hij gemotiveerd om een van de besten te worden in wat hij doet, en maakt hij de meest inspirerende BMX-video's. Hij wordt wereldwijd erkend als de meester van de manuals, of het nu om het voor- of achterwiel gaat, of een fakie is. Hij staat bekend om zijn rustige, bescheiden aanpak en zijn filosofie "balans is de sleutel tot het leven" is synoniem geworden met zijn rijstijl, waardoor hij tot nieuwe hoogten is gestegen op de fiets.

Vans Old Skool™ BMX en de kledingcollectie van Courage Adams zijn nu verkrijgbaar bij Vans-verkooppunten en op Vans.com/BMX.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE