Zo style je slip-on Vans

Klassieke Vans slip-ons zijn al sinds eind jaren 70, begin jaren 80 een waar begrip en onlosmakelijk verbonden met de subculturen die kenmerkend waren voor dat tijdperk, zoals hiphop, skaten, graffiti en BMX. Voor zij die toen al fan waren en voor iedereen die later volgde, is het tijdloze dambordmotief hét ontwerp dat het meest geassocieerd wordt met de slip-on sneaker. Deze print voeren we nog steeds uit in verschillende vierkante formaten en kleuren, maar dat is slechts één versie van onze vele slip-on modellen. Sterker nog, in onze collectie vind je een ruim assortiment aan klassieke slip-on sneakers – maar hoe style je ze nu het best?

Wat kan ik met mijn slip-on sneakers dragen?

Slip-on sneakers hebben een lage uitvoering zonder tong of veters om het bovenwerk van extra volume te voorzien. Daardoor zijn ze uiterst geschikt om te dragen met smallere broeken en jeans, maar ook met leggings, rokken en shorts. Als je je enkels laat zien, met of zonder sokken, zit je altijd goed.

Als je de Vans collectie slip-on sneakers hebt bekeken, dan is het je vast opgevallen dat de meeste modellen nu niet bepaald ingetogen zijn. Ze stralen een casual gevoel uit, vol plezier en levenslust, maar dit allemaal met een vette knipoog. Het leven is tenslotte al serieus genoeg. Als je deze schoenen draagt, zal alle aandacht naar je voeten gaan, maar dat is helemaal niet erg. Houd de rest rustig en vermijd broeken of tops met drukke prints, want dit zou er nogal overweldigend kunnen uitzien. Steel de aandacht met je schoenen.

Kies ingetogen tinten voor je onder- en bovenstukken voor een harmonieuze look – een eenvoudige, smalle broek van canvas of denim in lichtbruin, beige, blauw of zwart is prima te combineren met een pastelkleurige hoodie met cleane details.

Wat draag ik met mijn Vans checkerboard sneakers?

Vanwege hun unieke motief kan het soms een uitdaging zijn om ze ergens mee te combineren. Dit zijn de gouden regels: kies broeken met smalle of cropped pijpen en probeer beide checkerboard kleuren te vermijden in je onder- en bovenstuk, behalve enkele zorgvuldig uitgekozen details.

Als je de kleur van je broek probeert overeen te laten komen met je schoenen, gaan je schoenen misschien op in je broek, in plaats van net extra op te vallen. Dat effect wordt vergroot als je een zwarte broek draagt met het zwartwit dambordmotief, probeer dit dus te vermijden – ga voor een niet al te felle kleur zoals blauw, bordeauxrood, mosterdgeel of legergroen.

Gekleurde checkerboard sneakers zijn daarentegen de perfecte keuze om met je favoriete zwarte broek te dragen. Probeer een contrasterende kleur toe te voegen aan je bovenstuk. Zo zullen je schoenen altijd in het middelpunt van de belangstelling staan, ongeacht hoe je ze combineert – go with the flow, ze zijn niet bedoeld voor muurbloempjes.

Horen slip-on schoenen los te zitten?

Omdat slip-ons geen veters hebben om de schoen strakker of losser te maken, is het belangrijk dat je slip-ons genoeg ruimte bieden om ze makkelijk aan en uit te trekken. Een goede slip-on heeft een lekker nauwsluitend gevoel – niet te strak, niet te los. Als je op een muurtje zit, horen ze niet van je voeten te vallen.

De perfecte strakheid wordt behaald dankzij de elastische afwerking. Enkele sterke, elastische panelen in het midden van het bovenwerk zijn genoeg om de schoen comfortabel naar je voet te laten vormen zonder al teveel grip, met voldoende ruimte om nog te kunnen bewegen. Zorg er vooral voor dat je de goede maat draagt.

Wat zijn de meest comfortabele slip-on sneakers?

De meest comfortabele slip-on sneakers zijn rond de hele voet ontworpen, niet alleen het bovenwerk. Ga op zoek naar een paar met een degelijke zool – het zijn sneakers, geen slippers. De elasticiteit dient stevig, maar wel flexibel te zijn. Onthoud dat je pas weet wat comfort is als je er daadwerkelijk in loopt, niet wanneer je ze zittend in de winkel past.

Vans heeft een voorsprong op andere merken als het gaat om slip-on comfort – we maken ze dan ook al meer dan 40 jaar. We hebben geleerd wat werkt, of je nu gaat skaten, in het park gaat hangen of de stad onveilig gaat maken. Vans slip-ons hoor je de hele dag door compleet comfortabel te kunnen dragen, zonder dat je daar echt moeite voor hoeft te doen. En dat komt allemaal door een goede pasvorm, hoogwaardige materialen en elastische panelen met de juiste grip op de juiste plek.

Zijn Vans slip-ons uniseks?

Vans slip-on sneakers zijn uitdagend en uitgesproken, dus als je van dat soort schoenen houdt, maakt het helemaal niet uit of je een meisje, jongen, man of vrouw bent. Het enige wat telt is de juiste broek, jeans, shorts of rok om te kunnen pronken met zowel je schoenen als jezelf – wie je ook bent.

Je kunt de collectie met slip-on sneakers doorzoeken op basis van geslacht – we doen dit enkel om het voor heren en dames makkelijker te maken om de stijlen te vinden die het populairst zijn bij hun eigen geslacht. Heren gaan meestal voor donkerdere kleuren en checkerboard modellen, dames, daarentegen, zijn eerder geneigd iets gedurfd te kiezen. Als je naar beide collecties kijkt, zul je zien dat ze min of meer hetzelfde zijn.

Meer dan alleen checkerboard

Ondanks hun iconische status, zijn checkerboard Vans slip-on sneakers maar een deel van een uitgebreide reeks designs. We beschouwen ze als het aandachtspunt van iedere outfit die je draagt, daarom zijn de meeste modellen lekker opvallend en uitgesproken. Stel jouw kenmerkende look samen met Vans en leg vanaf nu de focus op je voeten, dat pakt altijd goed uit. Je hoeft ook niet altijd voor een complete casual outfit te gaan, combineer ze bijvoorbeeld met een chino kostuum of met werkkleding – je zult overal waar je komt een onuitwisbare indruk achterlaten.