Zijn Vans uniseks?

Vans zijn ontworpen voor alle genders. Dit is al zo vanaf ons eerste paar authentieke dekschoenen en dat zie je ook terug in onze meest recente collecties. De ontwerpen en de bijbehorende vormen en maten kunnen door iedereen gedragen worden.

Tijdens het designproces richten we ons vooral op het maken van de juiste keuzes qua materiaal en pasvorm. Soms is een design iets mannelijker of wat vrouwelijker, het is aan jou om te dragen wat je wilt. Al onze schoenen zijn ontworpen voor jouw comfort en stijl, ongeacht wie je bent.

Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe we onze klassieke uniseks skateschoenen ontwikkelen om mensen uit alle lagen van de bevolking aan te spreken. Wij hebben campagnes over de hele wereld waarin we ernaar streven om mensen van alle genders te inspireren om zichzelf te zijn.

Diversiteit in ontwerp

Ons 50 jaar oude handelsmerk is gestoeld op gelijkheid, diversiteit en stijlvolle uniseks schoenen. We hebben jarenlang gewerkt aan het perfectioneren van een comfortabele, slijtvaste skateschoen voor iedereen. Ongeacht je geslacht, gebruik je deze schoenen in het skatepark of op straat. Onze klanten zijn divers, dus we hebben er altijd voor gezorgd dat onze ontwerpen minstens zo divers zijn.

Gelijke behandeling is zo belangrijk voor ons dat we in 2017 onze 'This is Off The Wall'-campagne lanceerden om de wereld te laten zien hoe divers onze klanten zijn en hoe we ze in het zonnetje zetten met ons liefdadigheidswerk.

Omdat de skatescene vaak nog wordt gezien als een mannenwereld was het belangrijk voor ons om de Vanguards te betrekken: een groep inspirerende vrouwen uit Brazilië, Japan en de VS, die met ons deelden wat skaten - en de bijbehorende stijl - voor hen betekent. Ook organiseerden we op Internationale Vrouwendag een serie skateworkshops voor vrouwen samen met skateclinics onder leiding van de Vanguards.

Diversiteit betekent dat iedereen de kans krijgt om zichzelf te zijn. Zo hebben we eerder samengewerkt met 'Girls Skate India', een organisatie die jonge vrouwen helpt om te genieten van het skaten - iets wat in India nog lang niet als mainstream activiteit wordt gezien.

Onze campagnes richten zich op creativiteit en hoe we jonge vrouwen en meisjes kunnen ondersteunen om lekker creatief bezig te zijn en zelfvertrouwen te krijgen in de skateboardwereld. Dankzij ons imago als uniseks skateschoenenmerk kunnen we de gemeenschap als geheel versterken, zodat iedereen het gevoel heeft dat ze een paar Vans kunnen aantrekken en verbazingwekkende dingen kunnen bereiken.

 

Wat is het verschil tussen Vans voor vrouwen en mannen?

Wat is dan het verschil tussen Vans voor vrouwen en voor mannen als ze als uniseks schoen bedoeld zijn? Dat is een goede vraag. Er zijn een paar subtiele verschillen in onze schoenen, zoals de maten die we aanbieden (mannen hebben vaak een grotere maat nodig) en de kleuren of patronen waar klanten de voorkeur aan geven.

Maat

Hoewel bijna alle Vans te boek staan als uniseks zijn sommige schoenen nog onderverdeeld naar geslacht, omdat de vrouwenversies niet dezelfde maten hebben als die van de mannen. Bijvoorbeeld, Vans voor mannen zijn er tot maar liefst maat 50, de grootste maat voor vrouwen is 41,5. Als je niet zeker weet wat jouw maat is, raadpleeg dan deze maattabel of de Veelgestelde Vragen om er zeker van te zijn dat je de juiste maat kiest.

Stijl

Vans schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van neutraal tot iets mannelijker of vrouwelijker. Sommige van onze mannelijke stijlen zijn misschien moeilijker te vinden in kleinere damesmaten en vice versa, maar ze hebben allemaal dezelfde gemiddelde breedte en kenmerkende Vans pasvorm. Wanneer je winkelt op basis van je geslacht, heb je nog steeds alle iconische stijlen van Vans tot je beschikking. Het enige verschil is dat je meer kans hebt om je perfecte maat te vinden!

Zijn uniseks Vans smaller dan andere schoenen?

Vans schoenen hebben een medium breedte maar worden vaak als smaller ervaren.

Omdat ze ontworpen zijn om lekker lang mee te gaan, is het belangrijk om de juiste pasvorm te vinden. We raden je daarom aan om de schoenen te proberen voordat je ze koopt. Ga naar de Vans winkel bij jouw in de buurt om vragen te stellen en een goed beeld te krijgen van het aanbod.

Als het gaat om het kiezen van je Vans schoenen, dan zijn er geen regels over wat mannen of vrouwen kunnen dragen - je bent vrij om te kiezen welke stijl het beste bij je past! We beschouwen het als onze missie om iedereen de kans te geven om zijn of haar eigen skatestijl uit te drukken en met deze missie gaan we graag door.

Dus...zijn Vans uniseks? Zeker weten!