Xaviera Altena
Custommade for

XAVIERA ALTENA

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Xaviera Altena is geboren en opgegroeid in Rotterdam. Van jongs af aan tekent ze al graag en speelt ze veel met felle kleuren. Toen ze 10 was, wist ze het zeker: ze wilde illustratrice worden. Nu werkt ze voor een aantal redactionele klanten, MTV en Die Zeit, en werkt ze vaak mee aan lokale initiatieven en projecten in Rotterdam.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Mijn stijl bestaat uit dikke lijnen, bonte kleuren en summiere details. In mijn werk haal ik hedendaagse kwesties en actueel nieuws aan, en combineer ik dit met verwijzingen aan de popcultuur van de jaren 90.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Off The Wall betekent radicaal jezelf zijn en schijt hebben aan wat de mainstream vindt.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Ik haal mijn inspiratie uit van alles: muziek, mode, tv-shows, films, het dagelijks leven, mensen die ik op straat tegenkom. Voor mij komt inspiratie niet uit maar een ding; je haalt het juist uit van alles en de mensen om je heen.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Helemaal zwarte Half Cabs. Ik heb ze nog steeds!
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Mijn favoriete reacties zijn de reacties van mensen die me vertellen dat mijn werk ze blij maakt. Ze voelen zich onderdeel van een groter geheel en hebben in de illustratie iets van zichzelf herkend.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Dat vind ik lastig, maar ik ga denk ik voor Santigold vanwege haar esthetiek en krachtige exposities. Santigold dus.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Mijn favoriet van de afgelopen paar maanden is de Dog in Jeans: hij kijkt alsof hij overal schijt aan heeft! En mijn horoscoopillustraties voor MTV zijn ook heel mooi. Maar ik vind mijn persoonlijke werk het mooist: stoere, ruige vrouwen met allerlei verschillende achtergronden, of illustraties die een beetje maatschappijkritisch zijn.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Ik ben van plan om te gaan beginnen met schilderen (ik blijf het maar uitstellen, ik moet het echt eens gaan doen), misschien wat meer textielprinten doen en natuurlijk altijd op zoek gaan naar spannende nieuwe projecten.