Tiffany
Custommade for

TIFFANY COOPER

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Tiffany Cooper is een Franse schrijfster en illustratrice. Ze heeft tot 2012 in de mode en kunst gewerkt, waarna ze besloot voor zichzelf te beginnen. Ze heeft nu een humoristische blog met haar eigen cartoons. De blog werd steeds populairder, waardoor ze via dit platform haar eerste boek kon samenstellen en uitgeven. Na de release heeft Tiffany succesvol samengewerkt met een groot aantal merken en winkels, waaronder Colette, K-Way en Sunnylife Australia. Inmiddels heeft ze nog drie boeken gepubliceerd, waaronder Karl's Secrets, een graphic novel over het leven van Karl Lagerfeld, met wie ze in 2015 heeft samengewerkt voor een capsulecollectie.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Ik vind het opvallend, kleurrijk en leuk!
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Ik heb hierbij een beeld van een skater die van een muur springt.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
De illustraties van Jacques Sempé, Gary Larson en Voutch. Maar ook zoveel andere dingen: mijn Instagram-feed, tv-shows, schilderijen van David Hockney, stand-upcomedy en verder eigenlijk alles wat me op straat en in gesprekken opvalt.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Ik denk dat het zwarte Authentics waren. Daarna had ik een Slip On-periode (luipaardprint, suède, blauw, indigo en wit …) en nu ben ik weer bij de Authentics beland!
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Mijn favoriete reactie was denk ik toen Karl Lagerfeld me vertelde hoe leuk hij mijn interpretatie van hem en zijn kat Choupette vond!
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Ik heb al samengewerkt met mijn idool Karl Lagerfeld! Maar ik zou heel graag een animatieshow doen met acteurs die ik hilarisch vind, zoals Louis CK, Aziz Ansari en Amy Schumer.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Ik heb onlangs een samenwerking afgerond met SunnyLife Australia en een aantal coole opblaasbare zwembadartikelen en strandaccessoires ontworpen. Ik ben trots op al mijn graphic novels, hoewel werken met Karl natuurlijk wel een hoogtepunt was!
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Ik werk aan een kleine animatieshow en een geïllustreerd kookboek voor kinderen. Ook zitten er een aantal coole samenwerkingen in de pijplijn, maar deze zijn nog geheim. Nog even afwachten dus!