Stevie
Custommade for

STEVIE GEE

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Stevie Gee is een Britse kunstenaar en zijn stijl kenmerkt zich door een opvallend psychedelische, relaxte gekkigheid. Stevie werd de afgelopen 15 jaar regelmatig onderscheiden voor zijn designs en illustraties voor de muziek, mode en kunst. Verder regisseert hij muziek-, skate- en commerciële muziekvideoprojecten, waarbij hij is gespecialiseerd in animatie. Het werk van Stevie is wereldwijd geëxposeerd, waaronder in New York, Sydney, Berlijn, Parijs, Londen, Bali, Milaan en Tokio. Stevie komt uit Londen (Engeland) en hier woont en werkt hij nog steeds met zijn vrouw, kinderen en kat.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Mijn stijl is denk ik het beste te omschrijven als een combinatie van Wayne's World en Cheech and Chong.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Een heleboel creatieve buitenbeentjes. En Michael Jackson.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Een aantal belangrijkste inspiratiebronnen zijn The Fabulous Furry Freak Brothers. Black Sabbath. Ken Price. Daniel Clowes. Raymond Pettibon. Easy Rider. Dead Kennedys. Heavy Metal (de animatiefilm uit 1981). Essy May.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Mijn eerste Vans waren waarschijnlijk Half Cabs. Die zijn echt superfijn.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Vice beschreef de muziekvideo die ik onlangs voor Mastodon heb geregisseerd met Essy May als "Wayne's World geregisseerd door David Cronenberg". Daar kan ik wel mee leven.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Ik zou graag iets doen met Bill Murray. Het maakt me eigenlijk niet uit wat.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Ik heb onlangs een leuke samenwerking met Stella McCartney afgerond waar ik erg tevreden over ben. Hiervoor heb ik onder andere negen korte animaties gemaakt. Met Vans samenwerken voor de 50e verjaardag van het merk was zeer cool. Ik heb een limited edition-deck gemaakt voor de legendarische Authentic Pro van Duke Kahanamoku. Een motorfiets ontwerpen voor mijn Vans Slacker-show met Sideburn Magazine was geniaal en daar ben ik dan ook enorm trots op. Iets waar ik ook best wel trots op ben, is een glow-in-the-dark-frisbee die ik hebt ontworpen voor een frisbeeshow in Japan. Hij doet het echt supergoed.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Aan heel veel animaties werken en hopelijk wat meer films in 2018. Ik kijk enorm uit naar de skatevideo die ik met Matt Tomkins ga regisseren voor Palm Bay Skates. Mogelijk een expositie in Japan in november 2017 ... Houd het in de gaten! X