Ox-Alien
Custommade for

OX-ALIEN

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Ox-Alien is eind jaren 80 begonnen, toen hij zijn naam zette op alles waar hij langskwam, vooral op hoge plekken en locaties langs het spoor. Rond 2000 is hij overgestapt op echte streetart. Een van zijn creaties was een vliegend roze hoofd met een oog als een 'O' en een oog als een 'X', waardoor mensen dit werk 'Ox-Alien' gingen noemen. En hem dus uiteindelijk ook. Hij werd ook lid van Lastplak Collective, winnaar van de People's Choice Award bij de eerste Dutch Street Art-awards. Lastplak is een groep van elf kunstenaars met verschillende achtergronden en diverse skills. Hun doel is schilderen, ongeacht waarop, hoe groot, of waar. Hun werk is over de hele wereld te vinden, maar de thuisbasis is Rotterdam, dus daar is het meeste werk te zien. Maar hij heeft ook bijgedragen aan muurschilderingen in Thailand, Frankrijk en Griekenland. De laatste tijd werkt Ox-Alien meer op doek en houdt hij exposities.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Mijn stijl is fantasierijk, kleurrijk en vrolijk.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Het meeste van mijn werk is te vinden op straat. Off The Wall staat voor mij dus voor ontzettend veel: Vans-schoenen, rolschaatsen, auto's, caravans enz. Maar het maakt niet uit, ik werk op alles!
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Mijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn comics, snoepverpakkingen, het dagelijkse leven en mijn eigen fantasie.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Als ik weer naar een muur ga die ik heb beschilderd en zie dat er dan mensen foto's of selfies aan het maken zijn ... Dat vind ik fantastisch. Enkele van mijn creaties zijn zelfs op verjaardagstaarten gebruikt of als tattoo gezet.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Ik zou graag eens willen samenwerken met Jace van Reunion Island.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Ik heb met een heleboel mensen in de scene samengewerkt, maar samenwerken met de Nederlandse artiest Edo Roth is altijd leuk.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Naar Miami gaan voor Art Basel staat op mijn bucketlist, maar ik ben ook van plan een aantal stedentrips te gaan doen, zoals Berlijn en Barcelona.