Lucas
Custommade for

LUCAS BEAUFORT

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
De Franse Lucas Beaufort is in 1981 geboren in Cannes. Het is een visionair artiest die leeft in een wereld waarin hij wordt omringd door fantasiepersonages: vriendelijke maar ondeugende monsters die hem helpen de wereld positiever in te vullen en hem elke dag door het leven vergezellen. Hij werkt het liefst met acrylverf op verschillende ondergronden: canvas, foto's, bomen, muren, gitaren, schoenen, auto's, lichamen en verder alles wat hem voor de voeten komt. Niets is te gek! Als de verf blijft plakken, is het een doek.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Mijn wereld is een gekke wereld. Het is een open ruimte waar monsters komen en gaan. In deze wereld zijn er geen regels en kun je het leven leiden dat je wilt. Het is een ode aan diversiteit en tolerantie.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Voor mij is Off The Wall het cultiveren van verschillen, om zo je eigen pad te creëren.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Skateboarding is mijn grootste inspiratie. De wereld over reizen is ook een grote bron van creativiteit. Ik blijf nooit langer dan een maand op dezelfde plek. Ik heb frisse lucht nodig.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Dat was in 1995: een paar Old Skools.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
De laatste tijd vragen steeds meer mensen om een tattoo met mijn monsters. En dus heb ik een evenement georganiseerd waarbij mensen een tattoo konden laten zetten en er waren meer dan 40 mensen die dat hebben gedaan. Ik moet dat echt nog een keer doen.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Keith Haring, zonder twijfel.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Ik heb geen favoriet, aangezien ik constant van gedachten verander. Ik vind het eerst leuk en daarna vaak verschrikkelijk. Mijn stijl is constant in ontwikkeling en dat is echt het interessante aan mijn werk: de constante verandering.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
In 2018 ga ik gewoon door met zoveel mogelijk de wereld rondreizen. Ik wil ook een nieuwe skatedocumentaire maken.