Leo
Custommade for

LEO GAVAGGIO

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Ik ben Leo, ik ben 34 jaar en geboren en getogen in Marseille in het zuiden van Frankrijk. Toen ik jong was, was ik gefascineerd door de extraverte persoonlijkheden die er in mijn geboortestad rondliepen. Daar dragen mensen het hart namelijk op de tong! Ik teken al van kinds af aan en ben op mijn 20e begonnen met tatoeëren. Hierdoor kon ik al snel de suffe baantjes achter me laten en me volledig richten op mijn ambacht. Negen jaar geleden ben ik naar Parijs verhuisd, waar het geld met meer regelmaat binnenkomt. Ik heb bijvoorbeeld samengewerkt met een aantal mensen die een populair kledingmerk runnen. Ook is er in deze stad meer vraag naar tatoeages, waardoor ik mijn eigen netwerk en klantenkring kon opbouwen. Vervolgens ben ik met mijn partner Jay Noname mijn eigen shop begonnen: L'Encrerie. Tegenwoordig word ik omringd door geweldige en inspirerende kunstenaars. We hebben een positieve en stimulerende omgeving gecreëerd waarin we onze creativiteit de vrije loop kunnen laten. Dit is mijn ultieme doel.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Cleane lijnen, van twee verschillende diktes. Geen schaduwwerking, visueel helder, met een duidelijk gevoel: iets wat je met hoofd en hart voelt.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Het stimuleert je om verder te kijken en te denken dan de officiële basiskennis die je in het Franse schoolsysteem door de keel wordt gedrukt.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Ik laat me inspireren door de leuke en minder leuke momenten en periodes die we allemaal meemaken. De enorme hoeveelheid strips die ik in mijn jeugd heb verslonden, maar ook de fabels van La Fontaine, verhandelingen over de menselijke aard en de mysterieuze Egyptische hiëroglyfen, waarbij er gedetailleerde dierenhoofden op mensenlijven staan, zijn allemaal verwerkt in mijn kunst om de eigenschappen en de omgeving van een persoon uit te drukken. Ik probeer ze tot leven te brengen door middel van kleine illustraties, spontane momenten in het leven waarmee iedereen zich kan identificeren. Ik ben gefascineerd door het onderliggende dierlijk instinct dat elk van ons heeft, een instinct dat we proberen te verhullen met onze kleding en de manier waarop we ons uitdrukken.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
De klassieke zwarte Slip On, zonder veters. Een prachtige zwarte en klassieke vorm, gekozen wegens de sobere manier waarop het persoonlijke uiting toestaat. Comfortabel.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Gewoon als iemand me vertelt dat ze zichzelf in een van mijn tekeningen herkennen.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Een samenwerking met Sir Alejandro Jodorowski
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Baby-Lone, die met veel humor illustreert hoe vrouwen in de steden van nu met emoties omgaan.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Veel reizen en nieuwe mensen ontmoeten om geïnspireerd te blijven.