Kev
Custommade for

Kev Grey

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Kev Grey maakt al sinds eind jaren 90 no-nonsense zwart-wittekeningen. Hij heeft voor allerlei projecten en bedrijven artwork geleverd, waaronder Schecter Guitars, Vans, Lost Art Skateboards, Download Festival en Black Iris Brewery. Hij heeft de hele wereld rondgereisd om werk te creëren en exposeren, in steden als Hongkong, Melbourne, Wenen, New York, Parijs, Keulen, Londen, Brussel en Dublin. Kev maakt ook graffiti en gebruikt de laatste tijd de alias HEAVY RIFF.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
No-nonsense monochromatische chaos.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Creatief zijn, je eigen ding doen en oprecht overal schijt aan hebben.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Ik laat me inspireren door wat het creëren van kunst me teruggeeft. Het is zo mooi om je werk overal ter wereld terug te zien en dat het me op zoveel plekken brengt. Tegenwoordig komt daar ook nog bij dat ik mijn twee kinderen wil inspireren en hen wil laten zien dat het mogelijk is om je leven lang te doen wat je echt wilt doen. In mijn geval is dat in mijn studio zijn, lekker hard muziek draaien, tekenen, skaten en muren mooier maken.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Een paar grijs-zwarte Old Skools die op een gegeven moment echt van ellende uit elkaar vielen.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Het is een paar keer gebeurd dat jongere kunstenaars me hebben laten weten dat een bepaald werk hen heeft geïnspireerd toen ze net begonnen. Dat is echt de beste reactie die ik ook heb gehad.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
S. Clay Wilson.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
De eerste keer dat ik een skateboard-graphic ontwierp was heel belangrijk voor me, aangezien ik dit werk ben gaan doen door de skateboard-graphics van Santa Cruz, New Deal en Death Box. Je eigen artwork voor het eerst aan de muur van skateshops zien hangen, is echt een haast niet te overtreffen gevoel.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Ik heb de laatste paar maanden een magazine over graffiti in het noorden van Engeland met de naam Thrappage geëdit en ontworpen; dit verschijnt ergens eind 2017. Ook heb ik veel projecten voor Black Iris Brewery in Nottingham op de agenda staan die doorlopen tot in volgend jaar en ik ga binnenkort aan het werk voor skateshop Lost Art in Liverpool. En dan barst ik natuurlijk nog van de ideeën die ik op papier wil zetten en dan ongetwijfeld zullen eindigen als T-shirtopdruk, als prints en nog veel meer.