Gregor
Custommade for

GREGOR FLOTHER

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Gregor Flother van Formtyp is in 1978 geboren in Keulen (Duitsland) en is een graphic designer die zich focust op bedrijfsidentiteit en illustraties. Hij is in 2013 cum laude afgestudeerd in Communication Design aan de hogeschool Düsseldorf en werkt sindsdien voor grote merken als Vans, Ezekiel en Eastpak. Gregors werk is ook opgenomen in een aantal kunstpublicaties, van Graffiti Art #04 Rheinland in 1995 tot een recente uitgave van Street Art Cologne (in 2014). Vooral zijn eerdere werk is geïnspireerd op de graffiti- en skateboardcultuur, aangezien hij een gesponsorde skateboarder en belangrijk lid van de bekende Dom Posse was (een street-skateboarding-supergroep in de jaren 90) en een gevestigd graffitikunstenaar tijdens de hoogtijdagen van de hiphop. Tegenwoordig is zijn werk meer multidisciplinair, op het raakvlak tussen design en straatcultuur. Hij woont en werkt in Keulen (Duitsland).
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Multidisciplinair op het raakvlak tussen design en straatcultuur.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Het eerste dat in me opkomt als ik Off The Wall hoor of zie, is 'uitzonderlijk'. Bijvoorbeeld een onbekende skater die langskomt bij je plaatselijke skatespot en iedereen vol verbazing en ongeloof achterlaat.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Skateboarding, kunstgeschiedenis, popcultuur, nerd-dingen, rare dingen.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Voor zover ik me kan herinneren, was dat zo rond 1991-1992. Volgens mij een paar bordeauxrode Chukka Boots. Destijds droeg Ocean Howell (een professionele skater) deze ontzettend veel in zijn video's en we waren enorme fans van zijn skills.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
  1. Geweldig! Als ik er de ruimte voor had, zou ik het meteen kopen.
  2. Ik wil hier een tattoo van.
  3. Wow, als ik jou was, zou ik de wereld rondreizen en alleen maar kunst maken.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Aangezien ik een enorme skatenerd was en nog steeds ben, zou ik waarschijnlijk tijdreizen naar het San Francisco van de vroege jaren 90 en samenwerken met 'twist', oftewel 'Barry McGee', aangezien ik gek was op MB, Mad Circle, Skateera. Dit was zo belangrijk voor me in mijn jeugd.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
(momenteel het werk dat ik heb verstrekt)
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
  1. Ik kijk ernaar uit om te tijdreizen naar San Francisco.
  2. Meer tatoeages creëren voor Willow Wildgrube.