Filippo
Custommade for

STAY DIRTY

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
"Ik ben Filippo Colombo, maar iedereen noemt me Pippo. Lekker vrolijk! Ik ben een graphic designer en illustrator gevestigd in Lugano (Zwitserland). Ik woon in een oude Fiat-garage die tussen de jaren 40 en 80 is gebouwd. Mijn vrienden en ik hebben het omgebouwd tot een non-profit culturele ruimte genaamd 'Spazio Morel'".
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Grove texturen, maximaal drie tot vier kleuren, onregelmatige dikke lijnen, vreemde personages, palmbomen en vlammen. Dat zijn echt de dingen die ik het liefst teken
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Afzetten, afzetten en nog eens afzetten.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Mijn hoofdpersonages zijn voornamelijk gebaseerd op de garage- en punkscene, de mensen en de underground doe-het-zelfcultuur. Dankzij de kenmerken van deze subculturen kon ik mijn stijl en esthetiek ontwikkelen vanaf het moment dat ik mijn eerste flyers en concertposters ging tekenen.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Ik weet het niet precies meer, maar volgens mij waren het Vans TNT's.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Cazzo tatuamelo!
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Fernando Botero
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Een van mijn beste werken is Summer in Hell. Ik maakte het na een tutorial van Andrew Fairclough, een van mijn favoriete illustrators, over handgemaakte texturen. In het begin leek het een leuke oefening, maar naarmate het project substantiëler werd, begon ik het leuker te vinden dan ik had gedacht. Ik heb die illustratie toen gebruikt om nieuwe producten te maken, zoals T-shirts en zachte speldjes.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Ik werk met mijn vrienden al sinds 2011 aan een project. Het doel is om in Lugano (Zwitserland) concerten en kunstexposities te organiseren. We werken nu vanuit een oude garage die volgende zomer wordt afgebroken, maar voordat het zover is, zijn we van plan het te gaan gebruiken als creatieve ruimte en samen te werken met de stad om het een tweede leven te geven. Ik hoop dat er voor 2018 ook allerlei interessante en stimulerende projecten, zoals dit Vans-project, op stapel staan.