Eloise
Custommade for

Eloise Dörr

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Eloise Dörr is een 22-jarige kunstenares uit Oxford die nu woont en werkt in Londen. De hoofdfiguren in haar werk zijn skateboardende silhouetjes die steeds omvallen, maar ontzettend veel plezier hebben in hun wereld die helemaal vrij en onschuldig is. Ze creëert verschillende omgevingen en werelden waartussen haar personages kunnen reizen, afhankelijk van waar ze ze die dag wil hebben. Deze omgevingen variëren van straatbeelden gemaakt met acrylverf, steegjes van gekraste lijnen, zachte pasteltinten of zelfs verf op fotomateriaal. En dit ontstaat allemaal in haar studio in het zuiden van Londen.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Leuk, onschuldig en illustratief. En hopelijk altijd weer anders!
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Voor mij staat het voor out of the box denken, het staat voor kunst in al haar vormen.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Normaliter zou ik een heleboel andere kunstenaars noemen, maar momenteel is mijn belangrijkste inspiratiebron de wereld om mij heen. Ik probeer me de laatste tijd meer bewust te zijn van mijn omgeving. Daarom maak ik heel veel foto's als ik eropuit trek. Als ik een interessante straat of skateplek zie die me nog nooit eerder was opgevallen, bedenk ik me hoe mijn personages in dit beeld passen. Dan neem ik een foto zodat ik ze er later in kan plaatsen.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Volgens mij was het een paar grijze Authentics toen ik 12 was ofzo!
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Er zijn een aantal mensen met een tatoeage van mijn werk. Dat is denk ik wel het meest vleiende compliment. Er was ook iemand die me een berichtje stuurde om me te vertellen dat mijn werk rustgevend werkte. Hartverwarmend!
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Mijn eerste reactie was David Hockney, maar zijn werk is zo perfect dat ik het niet zou willen verpesten ;)! Ik zou wel graag weer willen samenwerken met mijn goede vriend Lucas Beaufort, hij is een geweldig artiest en heeft zo'n goede energie!
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Mijn favoriete werk is een groot groen en roze schilderij van mijn personages voor de Bay Bridge in San Francisco. San Francisco heeft me meer geïnspireerd dan welke andere stad dan ook, dus dat werk komt echt heel dichtbij. Maar het is toch een luchtige en vrolijke afbeelding!
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Ik heb eerlijk gezegd nog helemaal niet nagedacht over 2018! Maar voor 2017 staat er nog van alles te gebeuren. Nieuwe kleding, een aantal exposities, samenwerkingen en nog veel meer! De 2e helft van 2017 gaat echt briljant worden!