Christian
Custommade for

CHRISTIAN HUNDERTMARK

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
C100 is een creatieve studio uit München en werkzaam voor internationale merken, kleine bedrijven en particuliere projecten. De studio is in 2003 opgericht door Christian Hundertmark, die er nog steeds de leiding heeft. De studio is actief op het gebied van Creative/Art Direction, visuele identiteiten, graphic design en organiseert exposities. Met de jaren is het werk van C100 in vele boeken en magazines verschenen. C100-oprichter Christian Hundertmark is ook auteur van de boeken The Art of Rebellion I, II, III en IV, waarvan wereldwijd meer dan 90.000 exemplaren zijn verkocht en die in de internationale urban art-scene zeer goed zijn ontvangen. Christian is in zijn tienerjaren begin jaren 90 begonnen als graffitikunstenaar en houdt als kunstenaar nog steeds een connectie met de urban cultures. Samen met Patrick Hartl vormt hij het LAYER CAKE-collectief en maakt hij doeken en muurschilderingen. In 2016-17 hebben ze geëxposeerd in Hamburg, Wenen, Berlijn en Zürich. In zijn vrije tijd BMX't en surft hij.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Mijn stijl is een abstracte collage van verf op verschillende media, uitgevoerd met spuit- of acrylverf.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Off The Wall staat voor mij voor overgangen op beton of op waves.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Bijna alles wat ik gedurende de dag zie, lees en hoor: van de nieuwste schilderijen van onze driejarige dochter Maya tot een strakke mix waar je helemaal van uit je dak gaat.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Mijn eerste paar Vans was een klassiek paar zwarte Authentics die ik in 1989 tijdens mijn eerste reis naar de VS heb gekocht. Ik had er vanaf het moment dat ik ging bmx'en/skaten begin jaren 80 al een oogje op.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Meestal vinden de mensen wat ik doe erg leuk, dus dat motiveert best wel om ermee door te gaan :)
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Dat is helemaal niet nodig, aangezien ik al een mooi project heb lopen met bevriende kunstenaar Patrick Hartl in de vorm van Layer Cake. Hij is al sinds de vroege jaren 90 mijn graffitibuddy en is een van de ambassadeurs van Calligraffiti. Ik werk echt ontzettend graag met hem samen, aangezien we elkaar enorm inspireren en elkaars werk dus naar een hoger plan tillen.
Kijk op:
http://layercake.org
https://www.instagram.com/layercakebomb
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Mijn belangrijkste werken zijn The Art of Rebellion I, II, III, IV en The Art of Writing Your Name, aangezien ik hierdoor in contact ben gekomen met kunstenaars uit alle windstreken, waarvan een groot aantal mettertijd goede vrienden zijn geworden. En dat is het belangrijkste!
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Ik heb een aantal shows in Europa op de rit staan en ik werk ook aan een aantal nieuwe boekenprojecten. Houd het in de gaten!