Chris Versteeg
Custommade for

Chris Versteeg

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Chris Versteeg (1977) werkt als graphic designer en illustrator bij de Rotterdamse designstudio Projekt C, en is hoofdredacteur en uitgever bij het magazine Street and More. "Als kind had ik een aantal hobby's, waaronder tekenen, skateboarden en kattenkwaad uithalen. Begin jaren 90 maakte ik kennis met graffiti en dat is jarenlang echt mijn grote liefde geweest. Schilderen, over hekken klimmen, wegrennen, in Iouche kroegjes belanden, buiten slapen, door bijna heel Europa reizen en ondertussen vrienden voor het leven maken. Nadat ik was afgestudeerd bij het Grafisch Lyceum in Rotterdam ben ik verder gaan studeren aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, maar ben er na anderhalf jaar mee gestopt om te gaan werken. Beste keuze ooit! Tegenwoordig ben ik meestal op kantoor te vinden, waar ik werk aan illustraties, magazines, boeken en schilderijen. Maar soms sneak ik er even tussenuit om te gaan schilderen. Mijn huidige werk (zowel digitaal als met de hand) is een goede mix tussen een cleane grafische stijl, gecombineerd met natuurlijke en industriële accenten zonder dat de belangrijke elementen van graffiti en grote steden worden overgeslagen.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Ik zou mijn stijl omschrijven als een mix van klassieke, cleane grafische illustraties met natuurlijke en architectonische elementen, aangevuld met wat surrealisme. De meeste werken zijn voornamelijk esthetische composities, maar soms verwerk ik er wat klassiek symbolisme in.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Een plaat van Michael Jackson uit 1979: Don't Stop 'Til You Get Enough! Nee, voor mij is het een term die door de vroege skaters wordt gebruikt om het moment te omschrijven dat ze loskomen van de ondergrond en dus 'van de muur'. Een voor mij is het natuurlijk belangrijker om een iets OP een muur te krijgen ;)
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Dit klinkt misschien wat zweverig, maar ik haal enorm veel inspiratie uit de natuur en de verschillende vormen die daarin te vinden zijn. Maar ook in precies het tegenovergestelde: de architectuur van de grote steden en de geometrische logica ervan. Ik heb ook een zwak voor auto's, vliegtuigen en machines vervaardigd in de jaren 60 en 70.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Volgens mij was dat een paar marineblauwe Authentics of Skate Lows. Ik weet het niet helemaal zeker meer.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Tegenwoordig drukken mensen zich uit met emoji's, dus ik ben enorm blij met een duimpje omhoog, een smiley, een grote smiley, een hartje, klappende handjes of biertjes.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Oh, dat zijn er wel een paar! Charley Harper natuurlijk. Charley is een Amerikaanse illustrator die enorm veel heeft geproduceerd en gedurende zijn carrière zeer gestileerde natuurschilderingen heeft gemaakt die tegenwoordig nog steeds recent ogen. En ook Kawase Hasui: een Japanse kunstenaar die houtsneden maakten. Ik bewonder hun werkwijze en de moeite en details die ze in hun werk hebben gestopt. Maar voor een samenwerking met mij zijn deze mannen te hoog gegrepen, en dus werk ik liever samen met iemand die een volledig andere specialiteit heeft, zoals keramiek, kleding of verpakkingen, om dan samen te werken om iets unieks te maken.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Ik ben nog steeds enorm trots op mijn artwork voor de Vans Downtown Showdown, de grote muurschildering voor Brouwerij Noordt in Rotterdam en de Slip Ons in Britse schoenmaat 66.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Ik ben van plan om de loterij te winnen! Dan een leuk huis bij het bos of strand kopen en de rest van mijn leven schilderen en reizen met mijn vrouw en kinderen. Ik heb niet veel nodig.