Amaia
Custommade for

AMAIA ARRAZOLA OTADUY

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
"Ik ben Amaia Arrazola Otaduy, in 1984 geboren op een zonnige 18 april. Ik werk in een wereld vol creativiteit en teken op grote en kleine schaal. Na mijn studie Reclame en pr in Madrid ben ik begonnen in de reclamewereld. Daar heb ik veel geleerd, maar ik kwam er al snel achter dat het me geen voldoening gaf en ik besloot met een schone lei elders te beginnen. Ik heb ontslag genomen en ben verhuisd van Madrid naar Barcelona. Ik heb me daar aangemeld voor het Krea-programma in Vitoria. Toen ik hiervoor werd geselecteerd, heb ik me aangemeld voor een master in Design and Communications aan de Elisava School in Barcelona. Nadat ik was afgestudeerd, heb ik me toegelegd op het opbouwen van een portfolio met klanten en kleine projecten. Ik wist zeker dat ik niet meer een vaste baan wilde en dus ben ik als freelancer voor mezelf begonnen. Ik ben begonnen als illustrator, eerst via de contacten die ik binnen de advertentiewereld had opgebouwd, en later door redactioneel werk te gaan doen. Daarna begon ik met grote projecten, muurschilderingen en street art. Tegenwoordig doe ik voornamelijk redactioneel werk en muurschilderingen. Ik heb nu een veel meer voldaan gevoel, maar ben altijd in voor nieuwe interessante samenwerkingen. In mijn leven volgen alle gebeurtenissen elkaar logisch op. Ik ben gek op kunst, tekenen, typografie, zeefdrukwerk, aardewerk, naaiwerk, borduurwerk, verhalen, oude dingen, ongewone zaken, ufo's, eenhoorns, yeti's en het monster van Loch Ness. Ik heb een denkbeeldige hond."
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Origineel en spontaan. Ik houd niet van dingen die lang duren. Ik denk liever niet te lang na over een afbeelding.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Off The Wall is een levensfilosofie.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Op straat, kleuren die ik elke dag zie, mijn vrienden, gesprekken in de metro ...
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Volgens mij was dat op de middelbare school. Ik weet echt niet meer welk model het was, maar ze waren rood en ik was er enorm blij mee.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Als mensen zich door mijn werk verbonden voelen. Als ze emoties herkennen die ook in hun eigen leven spelen.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Sailor Jerry!
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Dit is echt de moeilijkste vraag, aangezien mijn favoriet altijd mijn recentste werk is. Mijn favoriet nu is dus de muur die ik in Milaan heb beschilderd, of misschien mijn samenwerking met het sokkenmerk Pacific.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Ik ben van plan om naar Miami te gaan, naar de Art Basel, en ik wil ook graag weer naar Japan, om vrienden te bezoeken en het project Amaia Was Here voort te zetten.