Alex
Custommade for

ALEX JENKINS

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Alex Jenkins is een illustrator uit een zuidelijke voorstad van Londen. Hij is in 2015 afgestudeerd aan het Camberwell College of Arts met een diploma in Illustratie. In zijn werk behandelt hij diverse onderwerpen op satirische en kritieke wijze, in een opvallende en levendige stijl. Hij probeert hierbij niet pretentieus over te komen en gaat juist voor humor, waarbij absurdisme en surrealisme niet worden geschuwd. Alex zegt dat zijn persoonlijke werk de absurditeit van het leven van alledag door een kleurrijke, maar groteske lens illustreert. Via commissie- en redactioneel werk heeft hij gewerkt voor onder andere Vice, BBC Three, Adult Swim, Juxtapoz en The New York Times.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Levendig en met soms bonte kleuren, waarbij de rompslomp van het alledaagse leven op komisch-groteske wijze of absurdistisch wordt weergegeven.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Off The Wall staat voor mij voor de mogelijkheid om via zo'n iconisch merk creatieve expressie te vieren en te tonen!
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Ik denk dat ik me laat inspireren door de dingen die ik elke dag weer tegenkom of waar ik mee te maken krijg. Dit kan variëren van het pellen van een eitje tot uit het raam staren tijdens een tripje met het openbaar vervoer, maar het gaat erom om het proces van het alledaagse leven op een bijzondere manier te illustreren.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Mijn eerste paar was een paar klassieke zwarte Slip Ons, zo'n 10 jaar geleden.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Feedback is altijd goed, maar wat betreft een favoriet moment is het altijd leuk om te horen als iemand laat weten zich door een afbeelding geïnspireerd te voelen.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Dat is een lastige, maar iemand met wie ik altijd al heb willen samenwerken, is Robert Crumb. Toen ik zijn werk voor het eerst onder ogen kreeg, ging er een wereld voor me open wat betreft zijn techniek, maar ook het type humor dat zijn werk bevat. Dat heeft echt indruk gemaakt.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Als het gaat om het maken van een illustratie, zijn het vaak de beelden die heel spontaan of zonder al te veel voorbereiding tot stand kwamen, die het meeste feedback krijgen. Het is voor mij dus lastig te zeggen om echt van favorieten te spreken; het is meer de reactie van anderen.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Dit jaar wil ik me graag richten op animatie en het narratieve element meer gaan verkennen. Ik zeg dat eigenlijk elk jaar, maar hopelijk gaat dat dit jaar ook daadwerkelijk gebeuren!