Alex
Custommade for

ALEX BELLES ET BUTH

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Belles et Buth is a een 27-jarige kunstenaar en werkzaam bij l'Encrerie, als illustrator en tattoo artist van een nieuw tijdperk. Hij laat zich inspireren door skateboarden, surfen en films uit de jaren 80. Hij heeft medicijnen gestudeerd aan de universiteit Paris-Descartes, waar zijn passie voor anatomie en biologie alleen maar werd aangewakkerd. Daarna heeft hij twee jaar graphic design gestudeerd, waar hij alle verschillende vaardigheden die hij tijdens zijn studies heeft opgedaan, heeft gecombineerd om zijn unieke stijl te ontwikkelen. Hij staat er altijd voor open om zich te ontwikkelen en zijn werk te delen. Hieruit voortvloeiend besloot hij zich toe te leggen op demografie, zodat hij zijn tekeningen door middel van tattoos tot leven kon brengen. Op deze wijze worden zijn tattoos een spiegel van de ziel van de drager. Belles et Buth is een boodschapper.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Ik zou mijn stijl omschrijven als donker en rauw, variërend van zeer gedetailleerd tot heel simpel.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Voor mij staat Off The Wall voor vrijheid en schijt hebben aan dingen.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Mijn voornaamste inspiratiebronnen zijn schilders als Francesco Goya en Salvador Dalí, maar ook illustrators als Gustave Doré.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Mijn eerste paar Vans waren de blauwe Authentics van de film Lords of Dogtown.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Een van mijn favoriete reacties op mijn werk kwam van de ex van een vriend van mij, die zich afvroeg waarom ik altijd alleen maar monsters tekende.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Ik zou heel graag willen samenwerken met Ron Mueck; ik zou graag op beelden kunnen schilderen.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Het leukste van mezelf vind ik mijn oude schetsboeken met schetsen die ik in de metro heb getekend.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
In 2017-2018 ben ik van plan om met mijn vrienden van l'Encrerie naar Californië te gaan, om mijn werk uit te breiden met ruwe materialen als hout of metaal, meer te tekenen, meer te tatoeëren, meer te reizen en meer pizza te eten.