Agathe
Custommade for

AGATHE TOMAN

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
"Ik ben Agathe Toman, 27 jaar oud, Frans, schilderes en illustratrice, en ik verdeel mijn tijd tussen Hoosegow en Paris. Ik werk exclusief in zwart-wit en gebruik voornamelijk mijn Bic-balpen voor mijn illustraties en zwarte acrylverf voor mijn abstracte schilderijen. Zwart benadrukt de lichte en witte elementen. Een van mijn favoriete quotes is 'Als je de sterren wilt zien, moet je ook het donker accepteren'. Iets om echt even over na te denken ... Ik werk op en met allerlei verschillende, voornamelijk grote, materialen, zoals papier, doek, skateboards, surfboards en muren."
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Zwart en wit, figuratief en abstract, supergedetailleerd en getextureerd, contrasterend en ton-sur-ton: al deze tegenpolen naast elkaar zetten om uiteindelijk een optimale balans proberen te creëren.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Als je je enigszins uit balans voelt, betekent dat dat je je op het goede pad bevindt, buiten je comfortzone, zodat je dingen kunt creëren en beleven die daarvoor onbereikbaar leken. Je moet je niet meer laten leiden door wat hoort en moet, maar het juist op je eigen manier doen. "We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars" - Oscar Wilde. Sommigen van ons hebben het lef om Off The Wall te gaan.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Mijn voornaamste inspiratiebronnen zijn mijn verleden en de mensen om me heen nu, wat ze uit gevoelsoogpunt met me doen. Het gaat over emoties, en dan juist de emoties die een positieve of een negatieve impact op je leven hadden. Deze gevoelens draag je de rest van je leven bij je, als getuigen van de extreemste dingen die je in je leven hebt meegemaakt. Elk van mijn illustraties of doeken staat voor iets wat mijn leven op een goede of slechte manier heeft veranderd. Voor mij is dat waar het binnen de kunst om draait en dat is dan ook mijn motivatie: emoties en deze emoties tonen en delen.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Slip Ons met ruitjespatroon.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
"Ik vind je werk, de wereld die je hebt gecreëerd en de emoties die erin zijn verwerkt echt geweldig. Het is niet duister of donker, maar juist een vermomd soort licht. Het is intens".
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Harmony Korine, Mark Oblow, Kurt Cobain en Vincent van Gogh.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Ik denk alle doeken en illustraties op grote materialen. Ik zou er graag meer willen doen, maar op een gegeven moment houd je geen ruimte meer over ...
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Eind 2017: een solo-expositie in Hossegor.
April 2018: een solo-expositie in Parijs bij de Ellia Art Gallery in Saint-Germain-des-Prés.
December 2017: het snowboard dat ik met Nidecker heb gemaakt.
2018: samenwerking met Swenson Global voor het magazine en bij The House, en een videoproject met Ludovic Azémar.
Voorjaar 2018: lancering van mijn samenwerking met een surfmerk voor kleding en een surfboard.